utorak 6. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Napadaču na Ilića dve godine zatvora

Napadaču na Ilića dve godine zatvora

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na dve godine zatvora Dejana Stojadinovića zbog napada na predsednika Nove Srbije Velimira Ilića 5. februara u centru Beograda.

Sudija Dragomir Gerasinović rekao je da je Stojadinović kriv zato što je napao Ilića i da je bio svestan svog dela i dodao da je to bio fizički nasrtaj na čoveka koji je držao govor.

- Posebnu težinu može imati to što je reč o predsedniku parlamentarne stranke, ali bi kazna bila ista i da nije - rekao je sudija.

Sudija je naveo da je kaznu odmerio imajući u vidu i to što je Stojadinović ranije osuđivan.

Stojadinović, koji je na suđenje doveden iz pritvora, okrivljen je za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu i nanošenje lakih telesnih povreda Iliću i na početku suđenja je negirao krivicu.

U optužnom predlogu koji je podnelo Više tužilaštvo u Beogradu navedeno je da je Stojadinović bio uračunljiv i svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje i bio je svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Po izricanju i obrazlaganju presude Stojadinović je rekao da je politički osuđen.

- Vi mene vređate, čast mi je što ste me osudili. Ovo je političko suđenje, svi ste vi ubili Đinđića - kazao je Stojadinović.

Beta

 

Komentari

Sudija: dobro si im presudio. Tvoja presuda njima vredi vishe nego dve godine zatvora. Oni su u zatvoru i na slobodi. Posebna tezina moze se dodati tome da je sudija prodana dusha koja sudi po politickoj osnovi. Gde vam je Saric, bando sudijskih i politickih neljudi?

Znaci za shamar se dobije dve godine zatvora, za silovanje mozda godina dana, a za sverc droge i kradju naroda se dobije sloboda. Zivela pravda!