subota 6. mart 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Vlasnik TV Nemanja (ni)je pretio Borisu Tadiću

UREDNIK TELEVIZIJE IZ ĆUPRIJE NEGIRA DA JE PREĆENO PREDSEDNIKU SRBIJE

Vlasnik TV Nemanja (ni)je pretio Borisu Tadiću

ĆUPRIJA - Vlasnik bivše TV Nemanja iz Ćuprije Radiša Milosavljević, koji je juče priveden na informativni razgovor u MUP, nije pretio predsedniku Borisu Tadiću, već je od njega tražio pomoć za vraćanje emisione tehnike, koja mu je oduzeta 9. marta 2000. godine, izjavio je danas urednik te televizije Boban Jovanović.
- Milosavljević je uhapšen pod sumnjom da je ugrozio bezbednosti predsednika Tadića, a meni je iz zatvora javio da je u utorak, na pisarnici Predsedništva Srbije, predao pismo za Tadića, u kome je jedna rečenica protumačena kao pretnja. Ta rečenica glasi: "Bio sam ti dobar domaćin, bio si mi u kući, ali posle deset godina, došlo je vreme da mi dođemo tvojoj kući da nam rešiš problem" - dodao je Jovanović u razgovoru sa novinarima.
Supruga Radiše Milosavljevića, Anđelka, ističe da oni deset godina traže od vlasti da im se vrati emisiona tehnika, vredna 100.000 nemačkih maraka koju je zaplenio "režim Slobodana Miloševića", jer je TV Nemanja navodno favorizovala tadašnju opoziciju i DOS.
Milosavljević je tužbu protiv Ministarstva telekomunikacija, za povraćaj oduzete tehnike uputio 2001. godine, a Vrhovni sud Srbije je u februaru prošle godine doneo presudu po kojoj ne može dobiti nadoknadu, niti ima pravo na izgubljenu dobit.