utorak 5. oktobar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić pokušao da politizuje ustoličenje patrijarha Irineja

Nikolić pokušao da politizuje ustoličenje patrijarha Irineja

BEOGRAD  - Portparolka Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan ocenila je da je tužno što je predsednik Srpske napredne Stranke Tomislav Nikolić pokušao da sveti čin ustoličenja patrijarha Irineja politizuje i iskoristi u svoje sopstvene političke i marketinške svrhe.

Ona je u Skupštini Srbije rekla da su optužbe Nikolića da su ga vlada Srbije i predsednik Tadić sprečili da ode na Kosovo neumesne, kao i svaka politizacija vezana za ustoličenje patrijarha.

"Tužno je što smo iz izjava Nikolića videli koliko on ne razume važnost i svetost tog čina pa kaže da je tamo mogao dobiti najveći aplauz", rekla je Trivan, koja je na subotnjoj sednici Glavnog odbora izabrana za člana Predsedništva DS.

Prema njenim rečima, ustoličenju patrijarha svi su prisustvovali da bi odali počast novom patrijarhu i da bi dokazali gde je sedište srpske duhovnosti i istorije, a ne da bi dobijali političke poene i aplauze.

Ona je navela da je ustoličenje organizovala Patrijaršija koja je zamolila političare da na taj sveti čin ne dolaze i ne politizuju ga jer je to, kako je navela, trenutak namenjen srpskom narodu a ne pojedincima za njihovu promociju.

Trivan je dodala da je poznato da ni ministri u vladi Srbije nisu išli na ustoličenje, poštujući volju Srpske pravoslavne crkve.

Komentari

А шта је у хришћанској богомољи тражио онај који је подржао параду антихриста?
Да ли су то политички поени са прстом у око хришћанима?
Паја Патак је за цртане филмове!!!!!!