ponedeljak 5. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > DSS: EU na sajt pоstavila mapu Srbije bez Kosova

DSS: EU na sajt pоstavila mapu Srbije bez Kosova

Čestitke Putinu

Petković je obavestio novinare da je lider DSS Vojislav Koštunica čestitao Vladimiru Putinu na pobedi na predsedničkim izborima u Rusiji istakavši da je "ponovni izbor Putina značajan i za interese Srbije, posebno imajući u vidu stav te zemlje po pitanju Kosova i Metohije".

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) smatra da je nedopustivo da, dok se u Srbiji ističu zastave EU nakon dobijanja kandidature za članstvo u EU, Unija na svom zvaničnom sajtu postavlja mapu i podatke o Srbiji bez Kosova i Metohije.

"Onog trenutka kada je Srbija dobila status kandidata, vlast je okačila na zgrade Vlade i Skupštine zastave EU, a Unija se revanširala tako što je na svom zvaničnom sajtu okačila mapu Srbije bez Kosova", rekao je na konferenciji za novinare portparol DSS Petar Petković.

Petković je novinarima podelio odštampanu stranicu sa zvaničnog sajta EU na kojoj se vidi karta Srbije bez Kosova i navodi da je površina zemlje 77.474 kvadratna kilometra, što je, kako je on precizirao, površina Srbije umanjena za 10.878 kvadratnih kilometara, kolika je površina južne pokrajine.

On je ponovio stav DSS da kandidatura Srbiji "nije donela ništa osim cepanja države", ocenjujući da je proces evrointegracija vođen na štetu Srbije, ne samo po pitanju Kosova, već i po pitanju privrede, budući da je "otvaranjem granica robi iz EU pogođena srpska privreda, koja još nije konkurentna da se takmiči sa evropskom".