utorak 5. februar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Mrkonjić: Neće uspeti da nas sruše

Mrkonjić: Neće uspeti da nas sruše

BEOGRAD - Najgora opcija po državu i građane jeste da ponovo idemo na republičke izbore, izjavio je potpredsednik SPS i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Potpuno van pameti je,dodao je on, da i ovu godinu provedemo u kampanji, svađama i stranačkim ratovima. Taman smo pokrenuli zemlju i moramo da nastavimo u tom smeru.

Tvrdeći da "afera Šarić" neće srušiti jedinstvo vladajuće koalicije, Mrkonjić je rekao da je premijer Ivica Dačić potpuno jasno celoj Srbiji objasnio slučaj.

"Ivica je moje političko dete i lično bih mogao da garantujem da nije počinio nikakvo krivično delo i da je potpuno čist. On na najbolji mogući način vodi Vladu i zato je nekim krugovima postao smetnja. Građani sve to prepoznaju", kazao je Mrkonjić.

"Potpuno se slažemo sa Vučićem da sve mora da se ispita. Apsolutno podržavamo da borba protiv korupcije bude nemilosrdna i da zaštićenih ne bude. Ali, ne podržavamo medijska podmetanja i hapšenja preko novina. Nekome "iza scene" očigledno je stalo da vlada padne i da se zaustavi i naša borba protiv korupcije. Poručujem im: Nećete uspeti!", rekao je Mrkonjić.

Na pitanje ko to "vreba iza scene", Mrkonjić je odgovorio da "taj neko sigurno nije u vladi".

"Mi radimo kao tim. Svi partneri iz vladajuće koalicije potpuno jasno su rekli da bi izbori u ovom trenutku naneli štetu državi i građanima. Nikakvih sukoba u Vladi nismo imali i jasno ispunjavamo ciljeve zbog kojih smo se okupili. Izabrani smo da radimo", rekao je Mrkonjić.

"Na opoziciji je da traži i da priželjkuje izbore. To je prirodno. Ali, bilo bi dobro da i oni koriste legitimna politička sredstva u toj borbi. Socijalisti su bili dostojanstveni i dosledni i kada su otišli u opoziciju. Zato smo se brzo i vratili na vlast", kazao je potpredsednik SPS.

Tanjug/Novosti