petak 5. februar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Uz “poštovanje procedure” patrijarh Irinej može na Kosmet

Uz “poštovanje procedure” patrijarh Irinej može na Kosmet

PRIŠTINA – Lažni zamenik lažnog “premijera Kosova” Hajredin Kuči izjavio je da takozvana “Vlada Kosova” “neće praviti problema” oko ustoličenje srpskog partijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji koja je zakazana za 25. april.

Kuči je na konferenciji za novinare rekao da će “dozvola za dolazak na Kosovo” biti odobrena ukoliko se poštuju procedure, što znači da bi poseta trebalo da bude najavljena Euleksu i Međunarodnoj civilnoj kancelariji, koji će se zatim konsultovati sa tobožnjom “Vladom Kosova”. On je najavio da do sada nije bilo problema kada su u pitanju posete "verskog karaktera", dok su kada se radi o posetama političke prirode mnogo obazriviji.

Njegova svetost patrijarh Irinej rekao je da se nada da će na Kosovu I Metohiji "biti shvaćeno" da njegovo predstojeće ustoličenje u Pećkoj patrijaršiji nije nikakva provokacija, već da je to vekovni centar SPC.

Komentari

Hocu da Patrijarha Irinjea potsetiti da pokojni Patrijar German na Kosovu 1989-me slomio nogu i od toga se nije mogao oporaviti. To je bio los predznak buducim dogadjajima na Kosovu i oko Kosova.

Gle, Siptar koji govori srpski!!!

Ne znam da li Patrijarh Irinej misli na provokacijuili ne ali kada kaze da Pecka Patrijarsija je vekovni centar Srba onda on ili namerno zaobilazi istinu ili ne poznaje istoriju SPC jer kako kaze istorija vekovni, duhovni centar Srbija bio je i ostao Manastir Zica, a Pecka Patrijarsija mnogo kasnije to jest tek u XVIII veku postaje Patrijarsija. Istorija tako pripovedava, ali ocigledno gospodin Irinej ima druge podatke, druge namere, druge besede koje su u stvari mogu nazvati jedino provokacijom. Njegovo ustolicenje za Patrijarha u Peckoj Patrijarsiji, ako bude, bice svojevrsna provokacija ne samo za albance neko i za prave vernike pravoslavce kojima sem bozje ljubavi, istine, mira i spokoja ne intersuju nista drugo.

Patrijarh ide tamo gde je nejteže, a to je Kosovo i Metohija! Pokazuje da treba da opstanemo tamo i branimo našu svetinju!!!

Gle, jos jedan Siptar koji govori srpski!!!

Pazi srbin koj nezna srpski.

ako je srbima sve na kosovu, pa cak i centar pc, zasto tamo nikad nisu zivjeli kao vecine, vec uvjek samo par da tako kazem familija, koje cine jedva, i to posle sto ih je slobo masovno naselio izbjeglicama iz HR. i BiH, 4%? nije nikakav dokaz. Ti manastiri na kosovu su tu, da narod kosova nikad nema mira. Ja se pitam, ako su manastiri i crkve opasne po mir i stabilnost, dali trebaju postojati na kosovo? jadni su to manastiri i te drkve koje stvaraju ratove i mrznju.
Dali srbi znaju gdje je centar pravoslavlja? to niko nezna, jer tamo nesmiju traziti jos jednu drzavu, a to je ISTAMBUL. Ako nastavite da provocirate vladu kosova, ja nevjerujem da ce vas pop smjeti na kosovo

Srušili ste preko 150 crkvenih objekata, jer su oni dokaz da je kosmet deo Srbije. Mi smo uvek činili većinu, svo dok vi niste počeli da bežite iz alabnije. Najstarija građevina je Srpska pravoslavna crkva. I centar srpskog pravoslavlja je metohija. Samo čekaj da dođe do denacionalizacije, onda 60% kosmeta ima da se vrati SPC!
Pozz iz K. Mitrovice, Srbija!

Gle', i jos jedan Siptar koji govori srpski!!! (Besmisleno je vise odgovarati na gomilu gluposti i lazi koje u komentarima u srpskim novinama iznose Siptari placeni da i tu sire svoju lazljivu genocidnu propagandu!)

Ono sto ti je neko dao pre 100 godina ostao si bez njega.

Ostali smo i za vreme turaka 500 godina, pa povratili, tako će biti ponovo!

Širite ovaj post po svim srpskim forumima i stranicama , šaljite meillovima prijateljima .Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara " čije su ovce onoga je i livada " niskim
natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U
Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski
teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi činili 30 % stanovništva hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski
list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao
i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se.
Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a
premalog broja srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od
10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i
druga polovica drave. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako
brojano ojačaju mogu spriječiti secesiju. Znači ako si rodoljub, srbin, srpkinja prihvatite
se ljubavi i pobjedimo neprijatelje njihovim oružjem visokim NATALTETOM.

Neka ide srbske zene u kosovu svake godine i onda bice dobro , puno dece svake godine bi rodile!