petak 5. februar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Sukob interesa posle 1. aprila

BROJ PRIJAVA IMOVINE FUNKCIONERA SLEDEĆE NEDELJE

Sukob interesa posle 1. aprila

BEOGRAD - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da imovinske karte funkcionera i dalje pristižu, a da će naredne sedmice biti poznat konačan broj.

Markovićeva je rekla da će Agencija sačekati da pristignu sve prijave poslate poštom, koje su predate do ponedeljka, 1. februara, i imaju žig pošte zaključno sa tim datumom.

Ona je kazala i da će funkcionerima, koji nisu prijavili imovinu, Agencija poslati dopis sa upozorenjem da je neprijavljivanje imovine krivično delo i dati dodatni rok od osam do 15 dana da dostave izveštaj.

Prema njenim rečima, funkcioneri koji imaju više funkcija do 1. aprila moraju da se izjasne koju će funkciju nastaviti da obavljaju.

- Pre tog roka niko nije u eksplicitnom sukobu interesa. Agencija će u skladu sa ovlašćenjima unapred utvrditi koje kategorije nisu u sukobu, ukoliko se istovremno obavljaju - najavila je Marković.

Ona je rekla da bi Agencija mogla većem broju funkcionera da odobri nastavak bavljenja profesionalnim poslom, preduzetničkom ili nekom drugom samostalnom delatnošću, uz obavaljanje određene funkcije.

- Nama je sada cilj da prikupimo što više aktuelnih slučajeva, da vidimo čime se to ljudi bave, da ne izmišljamo toplu vodu i spiskove funkcija koje možda u realnom životu i ne postoje - podvukla je Markovićeva.

Prema nekim procenama, u Srbiji ima oko 30.000 funkcionera koji su u obavezi da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu imovinske karte.