subota 4. decembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Delić: Ne napuštam SNS

Delić: Ne napuštam SNS

Što se mene tiče, odnosi sa Tomislavom Nikolićem su sasvim u redu, kaže Božidar Delić

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke Božidar Delić negirao je juče da će napustiti stranku i osnovati svoj poslanički klub, navodeći da su to medijske spekulacije i da su njegovi odnosi sa vrhom stranke dobri.

Delić je agenciji Beta rekao da ne zna ništa o tome da će Predsednišvo SNS-a na sledeće nedelje odlučivati o njegovom statusu, da on nije pokrenuo tu priču i da veruje da je neko "proturio buvu u medije".

"Nekome smetam zato što o svakom pitanju imam svoj stav", rekao je Delić, a na pitanje da li smeta nekome u stranci, Delić je rekao da "ne mora da znači".

Kako je naveo, odnosi sa liderom stranke Tomislavom Nikolićem su "što se njega tiče, sasvim u redu".

"Ja sam jedan od osnivača stranke, i ne vidim zašto bih je napuštao", rekao je Delić, ali i dodao da se sa Tomislavom Nikolićem nije čuo u poslednje vreme jer trenutno nije u Beogradu.

Na pitanje da li postoje neslaganja zbog njegovih stavova o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom, Delić je rekao da svi članovi SNS-a imaju pravo na svoj stav kada ne postoji platforma stranke po nekom pitanju.

"Po onim pitanjima gde je stranka zauzela svoj stav, ja to poštujem.

Po pitanju saradnje sa Hagom stranka nema zvaničnu platformu koja sve obavezuje", rekao je Delić agenciji Beta.

Večernje novosti pišu u današnjem broju da će Predsedništvo "naprednjaka" sledeće nedelje odlučivati o statusu potpredsednika Glavnog odbora Božidara Delića i da postoje velike šanse da će biti smenjen.