ponedeljak 4. jun 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Jovanović: Odluka je na SPS

Jovanović: Odluka je na SPS

BEOGRAD - Predsednici Demokratske stranke i Liberalnodemokratske partije Boris Tadić i Čedomir Jovanović razgovarali su sinoć o politici koju bi trebalo da vodi naredna parlamentarna većina, a stav liberala je da sada SPS treba da odluči da li će biti deo proevropske vlade ili će većinu tražiti bez LDP-a u nekom drugom bloku političkih stranaka.

Od toga zavisi da li će brzo biti prekinuta agonija i biti stavljena tačka na sve dileme oko postojanja čvrste većine koja je spremna da hitno krene u rešavanje problema pred kojima se zemlja nalazi, stav je te stranke.

LDP, kažu u toj stranci, smatra da naredna Vlada Srbije mora definisati čistu evropsku orijentaciju zemlje, biti posvećena rešavanju teškog ekonomskog položaja građana, odlučno krenuti u političke reforme, izgradnju institucija, garantovati vladavinu prava, građanske slobode, tržišnu ekonomiju, izvući zemlju iz izolacije.

Ta stranka insistira i da Srbija mora biti efikasna u procesu evropskih integracija i stabilizovati situaciju u regionu, kao i da je Srbiji potrebna vlada koja će biti hrabra da saopšti istinu i vlada koja neće bežati od problema, nego odlučno krenuti u njihovo rešavanje.

Komentari

Način na koji se Čedomir Jovanović obraća javnosti je neprihvatljiv. Smatra da je narod glup i da može da proguta svaku njegovu glupost. On vrlo dobro zna,jer je to mogao više puta da pročita i u novinama, da je odbojnii stav SPS prema njemu zbog njegovog stava da Srbija treba da prizna nezavisnu Republiku Kosovo, da treba da uđe u NATO i zbog nemogućeg stava da je Republika srpska genocidna tvorevina. A Čeda se pravi Englez pa zahtva od SPS da se izjasni hoće li članstvo Srbije u Evropsku uniju. A zna da se SPS odavno opredelio za pristupanje EVropskoj uniji. Tolika neozbilljnot se graniči notornim bezobrazlukom i uvredom.