ponedeljak 4. april 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić: Vlada na zdravijim osnovama

Dačić: Vlada na zdravijim osnovama

BEOGRAD - Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je da Vlada Srbije funkcioniše na zdravijim osnovama posle rekonstrukcije i da je manje nesuglasica među njenim članovima.

Različita mišljenja i nesuglasice su neka vrsta političke navike, istakao je Dačić i dodao da je u gotovo svim vladama u poslednjih nekoliko godina bilo takvih slučajeva, zbog čega su one i završile svoj mandat daleko pre isteka predviđenog roka.

"Ali ako me pitate o različitim stavovima između DS i G17 plus, ja u tome vidim jedno pozicioniranje stranaka pred neke sledeće izbore, jer oni će svakako biti u narednoj godini. Nama se izbori bliže, a imajući u vidu da DS i G17 praktično imaju sličan izborni korpus, očigledno je da G17 plus želi da istakne različitost u odnosu na DS", kazao je Dačić.

"Ono što ja u tome vidim kao loše je ta da takva pitanja ne bi trebalo da ugrožavaju rad vlade ili da narušavaju odnose unutar vladajuće koalicije. Normalno je da svaka stranka pokušava da gradi svoj politički identitet, ali je daleko od normalnog da to izgleda kao da su u pitanju stranke koje se nalaze na veoma različitim pozicijama u strukturi vlasti", istakao je Dačić.