ponedeljak 4. februar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Vučić: Izbora nema, zaštićenih neće biti

Vučić: Izbora nema, zaštićenih neće biti

 

BEOGRAD -  Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi SNS u ovom trenutku izbori najviše odgovarali, ali su joj pre svega važniji interesi Srbije i naroda.

On je to rekao posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke koja je završena oko 11.20 časova,a trajala je oko sat vremena.

"Zbog afere Šarić neće biti raspisani vanredni izbori, ali će odgovarati svako ko je počinio krivično delo, bez obzira na ime i funkciju", izjavio je danas lider Srpske napredne stranke.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je novinarima ispred sedišta stranke da će državni organi u skladu sa zakonom rešavati sva dela kriminala i korupcije.

"Nema i ne sme biti zaštićenih, bez obzira na ime, prezime i funkciju", kazao je Vučić i dodao da se to odnosi na 24 sporne privatzacije, Šarića, Galeniku, RBV...

Po svemu sudeći, izbora o kojima se spekuliše ovih dana neće biti, jer je Vučić rekao da bi naprednjacima oni danas odgovarali jer im je rejting veoma dobar i pitanje je da li će ikada biti tako dobar, dodajući da su ipak važniji interesi države i naroda i da se nastavi rad koji je započet.

"SNS možda nikada neće biti u situaciji kao što je danas i u pogledu glasova i funkcija koje bi mogla da dobija izbori bi joj najviše odgovarali, ali su joj pre svega u ovom trenutku važniji interesi Srbije i naroda", kazao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva naprednjaka.

"U ovom trenutku važniji su nam interesi države i naroda i nikada neće biti izbora koji će zavisiti samo od nas već od celokupne atmosfere, pre svega od onoga što se u društvu dešava. Za nas je najvažnije da nastavimo rad na izvlačenju Srbije iz krize, na dobijanju datuma pregovora, privlačenju investicija", rekao je Vučić.

On je dodao da je Predsedništvo SNS donelo danas tri zaključka, među kojima je i da će nadležni organi u skladu sa zakonom preduzeti sve mere na rasvetljavanju krivičnih dela u korupciji, bez obzira o kome se radi, jer kako je naglasio, nema zaštićenih.

"SNS neće odustati od principa da nema zaštićenih bez obzira na funkciju koju neko obavlja i da li se preziva Vučić ili Nikolić", naveo je Vučić.

Kao treći zaključak Vučić je naveo da je još jednom podvučeno da građani teško žive, da je neophodno da se privuče mnogo više investicija ali i da je aktuelna vlada imala mnogo više uspeha u prethodnih šest meseci od svih prethodnih vlada

 

Iznenadili biste se ko se sve sa kim sastajao

Iznenadili biste se kad biste videli ko se sve sa kim sastajao, ali to nije moj posao, moj posao je da utvrdimo ko je vršio krivična dela, izjavio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li postoji određeni rok u kojem bi mogle da budu potvrđene ili opovrgnute sumnje usmerene protiv premijera Ivice Dačića. On je ponovio da isključivo razmišlja o tome šta je najbolje za zemlju.

Vučić je istakao da "nijedan papir u javnost nije izašao iz službi bezbednosti, već iz policije".
"Ni iz jedne službe bezbednosti, VOA, BIA ili VBA, nije izašao nijedan papir već iz policije. I to niko nije pokušao ni da sakrije", rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS.
Na pitanje da li će izbor direktora policije biti tema na sednici vlade on je rekao da neće. Takođe je naglasio da Predsedništvo SNS nije razgovaralo o promeni vlasti u Beogradu.

 

Tadić i Rakić nisu počinili krivično delo

Vicepremijer i lider SNS Aleksanadar Vučić izjavio je da bivši šef Nacionalnog saveta za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS-a Miodrag Rakić i Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, nisu počinili krivično delo, ali da je političko pitanje šta su sve znali kada su hteli da prave vladu sa Daćićem.

Vučić je rekao da o sastancima premijera Srbije Ivice Dačića sa članom klana Darka Šarića nije bio obavešten do pre nekoliko dana.

"SNS oko toga ništa nije znao, a o sastancima Dačića i Radulovića sam saznao pre nekoliko dana", rekao je Vučić.

 

Posle Berlina znaće se više o datumu pregovora

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je danas da će u februaru otputovati u Berlin kako bi sa nemačkim zvaničnicima razgovarao o tome da li Srbija može da dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.Vučić je novinarima posle sednice Predsedništva SNS rekao da će u Berlin putovati u delegaciji sa MIlicom Delević i potpredsednicom vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić.

On je naglasio da se tamo neće sresti sa kancelarkom Angelom Merkelom već sa ministrima odbrane i spoljnih poslova i, kako je istakao, najvažnijim članovima Bundestaga koji odlučuju o sudbini Srbije."Ja sam mali čovek po značaju i funkciji da se sretnem sa Angelom Merkel", rekao je Vučić i dodao: "U Berlin idemo u najjačem sastavu a po povratku iz Berlina znaćemo više o datumu koji je po nas veoma važan."On je takođe naveo da je ovo prva vlada koja nije dobila nijednu ozbiljnu kritiku Zapada dok je, sa druge strane, Rusija poručila da sa njom najrađe sarađuje.