ponedeljak 4. februar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić u poseti Ankari

Nikolić u poseti Ankari

ANKARA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je jutros u Ankaru gde počinje dvodnevnu zvaničnu posetu Turskoj, tokom koje će se sastati sa najvišim rukovodstvom te zemlje.

Nikolić, koji u Turskoj predvodi državnu delegaciju Srbije, obišao je jutros memorijalni centar "Ataturk" posvećen "ocu turske nacije" i položio venac njemu u čast.

U spomen knjigu Nikolić je upisao: "Počastvovan sam što mogu da se poklonim senima čoveka čija vizija je podigla i uspravila ovu divnu zemlju i njen narod. Ovako veliki narod zaslužuje velikog oca Kemala Ataturka. Turska će živeti sve dok u njoj bude živela njegova ideja".

Nikolić će se u nastavku postete sastati sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom i predsednikom turske skupštine Džemilom Čičekom.

U Anakari će danas biti i potpisan sporazum dve vlade o saradnji u oblasti omladine i sporta koji će sa srpske strane potpisati ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Nikolić posetu nastavlja u Istambulu gde će se sastati sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem i prisustvovati biznis forumu srpskih i turskih provrednika.

U Turskoj boravi i delegacija srpskih privrednika, koju predvodi predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.