Glas Javnosti

DODIK O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Proglasićemo je neprihvatljivom i ništavnom!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da će, u slučaju usvajanja rezolucije u GS UN, prvi korak Banjaluke biti sednica vlade u Srebrenici, odakle će poručiti da je ta rezolucija neprihvatljiva, nesprovodiva i ništavna.

Nijedna naša akcija neće biti usmerena ka destabilizaciji i nasilju, poručio je Dodik, ali je potvrdio da bi usvajanje rezolucije bio simbolički kraj multietničke Bosne i Hercegovine.

Dva dana pre glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u emisiji Takovska 10 bi takva rezolucija poslužila neprijateljima koji bi se na nju pozivali protiv Srba u celini.

"Kada, recimo, na putu ka EU možete da dođete u situaciju da vam zatraže da i vi, iako smo mi protiv te rezolucije, primenjujemo sadržaj te rezolucije", ocenjuje Dodik.

"Ova rezolucija će poslužiti, ili treba da posluži, prije svega muslimanima u BiH i onima koji njih prate, da nam stalno iznova to serviraju kao problem, da nas nateraju na tu vrstu moralne diskvalifikacije, a smatraju da je diskvalifikacija samo valjana onog trenutka kad vi sami sebe diskvalifikujete. Dotle, naravno, nema od toga ništa", ističe Dodik.


(Foto: Jutjub)

Srbi ne treba da daju legitimitet vladi ako Crna Gora glasa za rezoluciju


Što se tiče ponašanja zemalja u regionu kada je u pitanju rezolucija o Srebrenici, pre svega Crne Gore, Dodik kaže da je sramno to što Crna Gora radi.

Naivno je, kaže, bilo verovati ranije da je moguće očuvati dobre odnose sa Đukanovićevom strukturom vlasti u Crnoj Gori, ali da je gotovo neverovatno da sadašnja struktura nastavlja gotovo istim putem.

Ne vidi razlog da, ukoliko vlast u Crnoj Gori glasa za rezoluciju, Srbi daju legitimitet bilo kakvoj vladi koja to radi, čak i kao bi to značilo povratak Mila Đukanovića.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR