sreda 3. avgust 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Bogdanović pozvao na proteste na barikadama

Bogdanović pozvao na proteste na barikadama

LEPOSAVIĆ - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pozvao je danas žitelje severnog Kosova da nastave okupljanje na barikadama, kojima nastoje da spreče prištinske vlasti da uspostave kontrolu na prelazima prema centralnoj Srbiji.
"Molim vas da se u što većem broju okupljamo i da na miran način iskažemo volju i ciljeve i da ne dozvolimo da na ovom prostoru zaživi kosovska država", kazao je ministar na barikadi u mestu Rudare, gde se okupilo više od 2.000 Srba sa severa Pokrajine.
Ministar je uz poziv građanima da se ponašaju dostojanstveno, da uspostave mir i red i da se bore za svoja prava i prava Srbije ocenio da je "ovo poslednji trenutak da se dostajanstveno izborimo za naše pitanje".
Bogdanović je meštanima rekao da povodom situacije na severu Kosova tek slede pregovori, a da su dosadašnji bili dosta naporni teški i neizvesni.
"I dalje nas čekaju pregovori kao i ovih dana, reći ću vam da su dosta naporni, teški, neizvesni", kazao je Bogdanović građanima okupljenim na barikadama.
Bogdanović i šef srpskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović juče su u Raškoj razgovarali sa predstavnikom EU u tim razgovorima Robertom Kuperom, ali sadržaj tog razgovora učesnici nisu objavili. "Očigledno je da u delu međunarodne zajednice ne postoji razumevanje za naše interese i ciljeve, i zato vas molim da budemo jedinstveni, pustimo strančarenja i glasine koje su ovde opasnije od oružja", kazao je Bogdanović.