sreda 3. avgust 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Ambasadorka SAD: Crnogorci, ugledajte se na Srbe

Ambasadorka SAD: Crnogorci, ugledajte se na Srbe

PODGORICA - Crna Gora mora pokazati konkretne rezultate u oblasti vladavine prava, odnosno ostvariti iskorake koje su na tom planu pokazale Srbija i Hrvatska, izjavila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici Sju Kej Braun.

"Zemlje koje su ozbiljne u nameri da uspostave vladavinu prava, rade na tome kao Srbija i Hrvatska. Napravili su pozitivne promene, a mi želimo da vidimo da Crna Gora čini isto. Crna Gora može dosta da nauči od svojih suseda", kazala je Braunova.

Ona je istakla da Crna Gora mora pokazati konkretne rezultate u oblasti vladavine prava.
"Unapređenje vladavine prava biće stalan izazov koji će zahtevati političku volju, ne samo lidera, nego i celog društva, da bude spremno da se žrtvuje kako bi država išla napred", kazala je Braun dnevniku Vijesti.

Američka ambasadorka je izrazila zadovoljstvo što je formiran specijalni istražni tim za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.
"Taj tim je nešto što je neophodno Crnoj Gori ne samo zbog Evropske unije i NATO, već i zbog same Crne Gore, koja treba da bude prepoznata kao zemlja vladavine prava. To traže investitori", navela je Braun.

Američka ambasadorka je naglasila da Vašington veoma ceni učešće Crne Gore u misiji ISAF u Avganistanu i ponovila podršku crnogorskom putu ka NATO.