subota 3. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Koštunica: Evropske integracije štete Srbiji

Koštunica: Evropske integracije štete Srbiji

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da evropske integracije i kandidatura za članstvo u EU Srbiji donose samo štetu i da se dalje urušavanje zemlje može sprečiti samo ako ona postane neutralna.

"Kada uzmemo papir i olovku i izračunamo šta je sve Srbija izgubila na evropskom putu u poslednje četiri godine, i kada je reč o Kosovu i kada je reč o privredi, i kada je reč o daljim pretnjama za urušavanje ustavnog poretka, onda nam zdrav razum nalaže da pronađemo drugi i bolji put kako bi opstali i normalno razvijali zemlju", rekao je Koštunica.

On je to rekao na predstavljanju "Programa razvoja Srbije od 2012. do 2017. godine - Nova industrijalizacija" u beogradskom Centru Sava.

DSS je pozvao građane da zajedno stave tačku na, kako je naveo Koštunica, dalja urušavanje zemlje, što je moguće samo ako se uspostavi nova politika. "To je moguće ako nova Skupština i nova vlada proglase političku neutralnost Srbije", rekao je Koštunica.

On je kazao da bi Srbija kao politički neutralna država vodila i ekonomsku politiku koja je saglasna ideji neutralnosti, odnosno da bi u tom slučaju imala razvijenu ekonomsku saradnju sa EU koja je u interesu Srbije, a ne da kao sada, ocenio je Koštunica, sprovodi SSP koji nanosi ozbiljnu štetu srpskoj privredi.

"Ali, koje će sada biti opravdanje vlasti kada se i posle kandidature još jače nastavi propadanje privrede i još više pojačaju pritisci da se zaokruži država koja se zove Kosovo sa zvezdicom", upitao je Koštunica.

Predsednik DSS je rekao i da je sa ovakvim stanjem u Evropskoj uniji, i sa ovakvim stanjem u evrozoni, sasvim izvesno da evropske integracije i kandidatura Srbiji donese "samo štetu i na privrednom i na političkom planu".