petak 2. decembar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Oficir Kfora kod Ristića došao samo na upoznavanje

Oficir Kfora kod Ristića došao samo na upoznavanje

Sutra za 10 sati u Zvečanu zakazan sastanak Ristića i viših oficira

Barikade ostaju dok to bude potrebno

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da će građani ostati na barikadama sve dok to bude potrebno, ali da to nije jedini način borbe Srba sa severa Kosova i da će biti i drugih vidova nenasilnog otpora.

"Sve zavisi od Kfora, mi ćemo tražiti rešenja, a narod će ostati na barikadama sve dok bude potrebno", kazao je Ristić nakon razgovora sa komandantom Kfora za veze pukovnikom Adolfom Konradom, koji je došao da obiđe mesto gde je uklonjena barikada kod Jagnjenice u blizini Zubinog Potoka. 

"Glavni problem je pokušaj da narod odustane da se bori za opstanak. Takvu poruku smo dobijali celog leta od predstavnika međunarodne zajednice, a sad ona stiže i iz Beograda", rekao je Ristić.

"Ne mozemo da prihvatimo i živimo u nezavisnom Kosovu, da prihvatimo državljanstvo nepostojeće države kako bi Srbija ušla u EU", kazao je on. 

Prema Ristićevim rečima dogovoreno je da se danas u 10 sati u opštini Zubin Potok nastave razgovori sa predstavnicima Kfora i to sa austrijskim oficiriom koji je u ponedeljak komandovao operacijom ukljanjanja barikade u Jagnjenici.

JAGNJENICA - Sastanak Slaviše Ristića završen je u Jagnjenici, očekivano, bez rezultata.

Ispostavilo se da je oficir Kfora Adolf Konrad samo oficir za vezu koji je došao da se upozna sa situacijom i da nema mandat da pregovara sa Srbima i da dogovara.

Mnogo važniji sastanak zakazan je za sutra u 10 sati, kada bi u opštini Zvečan trebalo da se sastanu Slaviša Ristić i viši oficiri Kfora

Pre podne na Jagnjenici protiče mirno i bez incidenata.

zoran šaponjic