utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Potera za Mladićem

Potera za Mladićem

BEOGRAD -  Na tri lokacije u Srbiji - dve u Beogradu i jednoj u okolini Aranđelovca - pripadnici Žandarmerije i policije jutros su tragali za haškim beguncem Ratkom Mladićem. U okviru akcije pretresena je jedna privatna kuća, restoran "Bajka" u Košutnjaku i etno-selo "Bajka" na Bukulji kod Aranđelovca.

Reporter B92 javio je da je u restoranu "Bajka" bilo desetak žandarma i sedam-osam policajaca koji su odatle izveli dve osobe i odvezli ih u svom vozilu. 

Pripadnici policije su oko 11 sati završili pretres u okviru etno-sela na Bukulji kod Aranđelovca i restoranu "Bajka" u Beogradu, gde su tragali za informacijama koje bi mogle dovesti do pronalaženja odbeglog haškog optuženika Ratka Mladića. Pretres u etno-selu "Bajka" na Bukulji trajao je nešto duže od tri sata, javlja Tanjug. Etno-selo čine jedan restoran i više vajata, objekata apartmanskog tipa. Sa ulaza se ne vidi unutrašnjost tog turističkog objekta jer je ono zaklonjeno padinom.

Žandarmerija je od jutros pretražila i jednu privatnu kuću i restoran "Bajka" u Beogradu, kao i etno-selo Divljakovac na obroncima planine Bukulja kod Aranđelovca, u vezi sa ljudima koji su bliski haškom beguncu Ratku Mladiću i njegovoj porodici.

Uhapšen vlasnik "Bajke"?

Etno-selo i restoran "Bajka" u vlasništvu su Gorana Radivojevića, čoveka koji je obezbedio vozilo za selidbu supruge Milorada Ulemeka Legije, a B92 nezvanično saznaje da je on uhapšen.

 

Selo, u koje nije bilo moguće ući tokom trajanja pretresa, napustilo je četvoro automobila i jedno terensko vozilo, a putnici u automobilima su imali kapuljače na glavi. Dve žene zaposlene u tom objektu su rekle da u akciji pretresa niko nije odveden i da ništa nije odneto, ali i da im je zabranjeno da daju bilo kakve izjave.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik etno-sela je vlasnik i restorana "Bajka" na Košutnjaku u Beogradu. Policija je i pre dve godine u Aranđelovcu pretresla jednu privatnu kuću kada je od vlasnika zaplenila nekoliko telefonskih imenika.

Vlasnik etno sela "Bajka" na Bukulji je četrdesetogodišnji ugostitelj Goran Radivojević iz Beograda. Pretres u restoranu "Bajka" u beogradskom izletištu Košutnjak izvršen je uz asistenciju desetak pripadnika Žandarmerije.