utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić: Srbija je uređena država, a ne Divlji zapad

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA IZJAVIO DA NAM JE ZEMLJA BEZBEDNA

Dačić: Srbija je uređena država, a ne Divlji zapad

BEOGRAD - Beograd je bezbedan grad i Srbija je bezbedna zemlja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i naglasio da je Srbija spremna da obezbedi sigurnost svim građanima. Dačić je, govoreći na Srpskom ekonomskom samitu, istakao da je policija u proteklih nekoliko godina otkrila veliki broj organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila njihove članove.

Broj poziva na 9191 se ne smanjuje
BIA, stojić, nagrade, telefon, prijavljivanje, mladić, hadžić
BEOGRAD - Petog dana od kada je Vlada Srbije uvišestručila novčane
nagrade za informaciju o odbeglim haškim optuženicima Ratkom Mladićem i
Goranom Hadžićem, broj poziva na dežurni telefon 9191 se ne smanjuje, a
pojedine informacije se šalju na proveru.
Kako je rekao šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije
(BIA) Jovo Stojić broj poziva je od četvrtka povećan u "značajnoj meri".
"Informacija ima raznih, a one koje ostavljaju utsak da su validne
prosleđuju se na proveru našoj operativnoj sedinici", rekao je Stojić.
On je rekao da, za sada, nema nikakvih konkretnih potvrda da te
informacije imaju neki osnov.
Stojić kaže da nije baš sasvim tačno da dežurni telefon ne prestaje da
zvoni, kao i da on nije predviđen samo za informacije o haškim
beguncima. Dežurni telefon 9191 ustanovljen je 1. maja 2006. godine i
bira se bez pozivnog broja sa mobilne i fiksne telefonije na čitavoj
teritoriji Srbije.
Vlada Srbije je u četvrtak odlučila da udesetodstruči iznos novčane
nagrade za informaciju o Mladiću sa milion na 10 miliona evra, a za
Hadžića sa 250.000 na milion evra.
Tanjug

Dačić je dodao i da Srbija sa aspekta bezbednosti stranih investicija spada među bezbedne zemlje. Dačić je novinarima, na marginama Ekonomskog samita Srbije 2010, rekao da su za stvaranje povoljne klime za strane investicije u Srbiji od presudnog značaja politička i ekonomska stabilnost i bezbednost. "Naš zadatak je da stvaramo stabilne uslove za strane investicije, od političkih preko ekonomskih pa do onoga što je u domenu nadležnosti MUP-a - bezbednosti", rekao je on.

Dačić je povodom povećanja iznosa nagrade za informacije o haškom beguncu Ratku Mladiću izjavio da u Srbiju nije dozvoljen dolazak "lovaca na glave", jer je ona uređena država, a ne Divlji zapad. Upitan da li će povećanje nagrade dovesti "lovce na ucenjene glave" u Srbiju u potrazi za Mladićem, Dačić je rekao da "oni nisu dozvoljeni u Srbiji". "To je krivično delo. Ovo nije Divlji zapad, već uređena država", rekao je on novinarima u pauzi Desetog srpskog ekonomskog samita.

Dačić je istakao i da je povećanje iznosa nagrade koja bi dovela do hapšenja Mladića pokazatelj da Srbija ozbiljno shvata saradnju sa Tribunalom u Hagu, "ali i političke volje da to pitanje bude završeno i skinuto sa dnevnog reda". On je dodao da je to i dobar potez kako bi međunarodna zajednica videla da je Srbija ozbiljna po tom pitanju. "Da li će to uroditi plodom tek će se videti", rekao je Dačić podsetivši da su i do sada pristizale informacije o Mladiću, "čak i od strane ozbiljnih bezbednosnih službi, ali da se ispostavljalo da nisu tačne". Ministar unutrašnjih poslova je istovoremeno naglasio da svaku informaciju treba proveriti.

Komentari

HA hahahahahahahahahahaaha...Ivice il' se pravis lud ili ne vidis sat se desava sa drzavom koja je korumpirana do samog vrha...

Gospodine Ministre, da niste VI usli na politicku scenu Srbije posle 2000 ?

Da li stvarno Dačić ne zna u kojoj državi živi????Ako misli na Srbiju onda je u zabludi.

Dopusteno ponasanje ,maloletnika i policajaca je gore od divljeg zapada, a Mladic je haski begunac.

Treba li ovo komentarisati? Cim je ostavio koferce Dacic je postao Ministar. Od tada nagomilane afere i aferice vise niko i ne spominje a kamoli procesuira. Sta reci kad MUP konkretno u Kragujevcu dostavlja pogresne adrese begunaca koji X puta izbegavaju da se pojave pred sudom. Navodno nisu na datim adresama a privatnom proverom ostecene strane ispostavilo se da se svi nalaze na adresama datim u tuzbi. Sve je pod kontrolom. Zuto-crvena koalicija drzi sve pod kontrolom. Zato za njih Srbija i jeste ''uredjena drzava''. Njihova drzava.

Dali je to pravna drzava pitacu ja jos za koji mesec kad ti kolubarci i cela srbija dodju u posetu u Beograd.

NE vredi raspravljati te stvari ... mini Sloba je ionako prepun fiks ideja - zreo je taj za psihijatriju ...

Srbija je sve samo NIJE uredjena drzava, vec hohstapleraj najgore vrste!

"srbija je uredjena z

Da,Da gosn.Dacic.U zadnje vreme imali ste gospodine ministre jako dobrih i onako odmerenih izjava,bar sto se mene tice,ali ovom izjavom nije da ste ga uprskali nego ste ga us..li. do kra-ja-ja.
Mozda ne bih bilo s goreg vam reci da ovo sto ste uradili nije ni blizu pocetka a kamoli kraju,jer sa par uhapsenih SITNIH kriminalaca hocete da nam zamaglite oci kako ste zemlju ocistili od kriminala,i doveli sve u najboje stanje,samo jos strani kapital da dodje.
Nije gospodine Dacicu ovo 1948 kad ste kacili zvucnike na bandere i servirali nam bajke preko radio staice iz mesne zajednice ,proslo je to vreme danas je narod jako informisan,narod i stampa znaju vise nego policija.Sta mi hocemo ustvari?Ako narod pitate,ali ga niko ne pita sto je i najveca tragedija jer mi smo sada samo STOKA,mi smo narod kad trebamo da glasamo i damo glas. Tad se pita narod.................mi hocemo samo jedno da pohapsite ljude iz senke znate na koje mislimo sede sa vama svaki dan, ostavite vi Sarica,Miskovica i te sto su im imena svaki dan u stampi nisu oni interesantni oni su samo gard za sve one druge koji su nedodirljivi i nevidljivi, ali vas opominjem g.ministre sa njima uhvatiti se u kostac nije lako. Moze za cas da ode ministarska fotelja tu treba imati muda i petlju,
Zato vas molim ne pravite vic figuru od sebe,dosta nam je toga vise dajte neto sto ce razbuditi i uzdrmati Srbiju. sto se tice divljeg zapada tamo se znalo ko je Kauboj ko je Indijanac a ko je POLICAJAC.

Dacicu gotov si. Mali si da bi se odrzao. Kofer ti je o vratu a sta ti jos moze biti mozes pomisliti.