nedelja 2. oktobar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Tadić: Ne pristajemo na prekrajanje istorije

Tadić: Ne pristajemo na prekrajanje istorije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Balkan mora postati mesto saradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute omraze i osvete, ali i naglasio da Srbija nikada neće zaboraviti svoje žrtve i pristati na prekrajanje istorije.

Tadić je, na komemorativnoj svečanosti posvećenoj žrtvama nacizma u Jajincima, istakao da su u Srbiji, u kojoj se čvrsto baštini antifašistička tradicija, svaki čovek i svaka nacionalna zajednica prihvaćeni kao ravnopravni članovi društva.
"Budite sigurni da ću i nadalje braniti građanska i ustavna prava svih građana i da ću braniti mir i jednake mogućnosti za sve", poručio je Tadić.

Kako je istakao, Srbija nikada neće pristati na zaborav zla i na uništavanje drugih samo zato što su različiti, zato što su pripadnici druge etničke, verske ili ideološke grupe
"Onaj ko zaboravlja istoriju, ko ne želi da je pamti osuđen je da je ponavlja kroz tragediju. Mi u Srbiji ne želimo takve ponavljače, niti one koji kriju i prekrajaju istorijsku istinu", rekao je Tadić.

"Ne okuplja nas ovde ni osveta ni mržnja, ali svesni smo da ima i danas na Balkanu onih koji osvetom i mržnjom hrane svoj patriotizam i ambiciju da budu jači i drugačiji od nas. Budućnost se ne gradi na tim temeljima", upozorio je Tadić.