utorak 2. avgust 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Teški pregovori Stefanovića i Kupera, danas nastavak

Teški pregovori Stefanovića i Kupera, danas nastavak

  

RAŠKA - Neizvesno.
Pokeraški izraz lica Roberta Kupera, posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine, sinoć oko 19.25 sati, posle sastanka sa zvaničnicima Srbije, nije odao o čemu se pričalo iza zatvorenih vrata.

On je u zgradi Skupštine opštine Raška prethodno dva i po sata razgovarao sa šefom beogradskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem i ministrom za KiM Goranom Bogdanovićem.

Međutim, ni on ni predstavnici Srbije, koji su izašli pet minuta posle njega, nisu bili raspoloženi za izjave, uprkos velikom interesovanju brojnih novinarskih ekipa.

Posle sastanka Kuper se helikopterom kojim je i došao uputio ka Prištini, dok je srpski dvojac na sastanak u Rašku stigao alternativnim putevima, preko planina.

Stefanović i Bogdanović prethodno su u Zvečanu tri sata razgovarali s predstavnicima lokalnih Srba o situaciji na severu pokrajine. Razgovor se vodio iza zatvorenih vrata, a područje Zvečana povremeno su nadletali helikopteri Kfora.

U isto vreme, samoproglašeni kosovski premijer Hašim Tači naredio je opštu mobilizaciju kosovskih bezbednosnih agencija i podizanje gotovosti na najviši stepen.

Stefanović ije zjavio da će razgovori predstavnika Vlade Srbije sa posrednikom Evropske unije Robertom Kuperom biti nastavljeni danas, kada će biti saopšteno više detalja o njima.

Stefanović nije mogao da kaže gde će biti održan nastavak razgovora sa Kuperom.

Upitan da li će to biti u Zvečanu, Stefanović je odgovorio "videćemo", uz opasku da to zavisi od komandanta Kfora generala Erharda Bilera.Očekuje se da će se predstavnici Srbije danas sresti i sa komandantom Kfora generalom Erhardom Bilerom.

-->

-->

Redžepi: Ubuduće hapsim!

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao je da su Stefanović i Bogdanović preksinoć na Kosovo došli ilegalno. Redžepi je najavio mogućnost hapšenja zvaničnika iz Srbije koji na taj način ulaze na Kosovo.

Komentari

Posle sastanka Kuper se helikopterom kojim je i došao uputio ka Prištini, dok je srpski dvojac na sastanak u Rašku stigao alternativnim putevima, preko planina. Kao hajduci? Da li iko zna sta se desilo sa Indijancia posle pregovaranja i pusenja lule sa Amerima? Sto niste pazili na casu istorije, nego ste gledali kroz prozor?

Koji su to nasi zvanicnici, ovi sto se vide na fotografiji su krenuli na odmor negde ili na more, ja mislim da svako treba da zna kako neko treba da bude odeven kad zvanicno prestavlja jednu drzavu na nekom sastanku ili na nekim pregovorima a ovi nasi u farmerkama i izguzvani ko da su ih krave zvakale. Pozdrav svim ljudima dobre volje.