petak 2. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > UEFA odlučuje o kazni za RTS

UEFA odlučuje o kazni za RTS

BEOGRAD - UEFA će za petnaest dana doneti konačnu odluku o eventualnoj kazni koju će RTS morati da plati zbog neprenošenja utakmice Lige šampiona Bajern - Mančester junajted.

Međutim, kako Kurir saznaje, Javni servis neće morati da plaća penale zbog odloženog prenosa zato što je u isto vreme emitovana sednica Skupštine na kojoj se raspravljalo o Deklaraciji o Srebrenici.

- Nemamo novih informacija, sve će se znati za dve nedelje kada će biti doneta odluka. Nadam se da će sve biti u redu - rekao nam je juče direktor RTS Aleksandar Tijanić.

Zvaničnici fudbalske asocijacije su odbili da zvanično komentarišu mogućnost naplate RTS. Iako se spekuliše cifrom od milion evra, iz UEFA su poslali saopštenje u kome kažu da će razgovarati sa RTS o odluci da u utorak uveče ne emituje direktan prenos utakmice Bajern -Mančester junajted. U saopštenju se navodi da su pitanja kazni i kompenzacija poverljiva informacija, te da su ugovori s emiterima predmet nacionalnog zakonodavstva svake zemlje, ali i da programska šema ponekad može biti promenjena.