petak 2. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Jaja i grafiti ispred Skupštine

Jaja i grafiti ispred Skupštine

Aktivisti pokreta "Volim Srbiju" i Inicijative mladih za ljudska prava privođeni zbog incidenata ispred zgrade parlamenta

BEOGRAD - Nenad Jaćović iz pokreta "Volim Srbiju" gađao je juče oko 13 sati Dom Narodne skupštine pokvarenim jajima!
On je izjavio da je simbolično bacio osam jaja, zbog toga što osam meseci čeka odgovor Skupštine na inicijativu građana i opština da se usvoje mere koje će pospešiti borbu protiv narkomanije. Njega su pripadnici policije na kratko priveli, a zatim pustili na slobodu.
- Skupštinsko obezbeđenje me je sprečilo u nameri, tako da su jaja završila podu - kaže za Kurir Jaćović.  

Policija i obezbeđenje koje smo zatekli ispred parlamenta odbili su da komentarišu Jaćovićev potez, uz poruku da nismo "dobro obavešteni". Ovaj pokret je prethodno putem saopštenje najavio "okupljanje pred Skupštinom u 12.30."

To nije bio jedini incident pred parlamentom. Policija je prekjuče privela devetoro aktivista Inicijative mladih za ljudska prava koji su ispred te institucije ispisali na pločniku grafit "Ta teška strana reč genocid". Privođenju je prethodio kraći verbalni sukob sa skupštinskim obezbeđenjem, nakon čega je pozvana ekipa Gradske čistoće da ukloni ispisanu poruku.
- Privedeni aktivisti su pušteni, nakon što su proveli noć u stanici policije Stari grad, gde su im uzete izjave - kaže programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava Dragan Popović.

Komentari

Grafiti,jaja kakvo je to protiv zakonito delo,ta gospoda sto sede u Skupstini su je zapalili pa nikom nista.Svi su oni za dozivotnu robiju.da se ja pitam.