utorak 2. mart 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Roćen: Srbija je u problemu

Roćen: Srbija je u problemu

PODGORICA - Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen odbacio je optužbe opozicije da njegovo delovanje šteti ugledu Crne Gore i zaoštrava odnose sa susednim državama, naročito sa Srbijom.

Roćen je prilikom kontrolnog saslušanja u parlamentu, između ostalog, ocenio da trenutne tenzije između Srbije i Crne Gore o slučaju "Šarić" neće uticati na ukupne odnose dve zemlje, prenosi Slobodna Evropa.

Roćen je, između ostalog, najavio da će pred poslanicima analizirati kompletnu situaciju u vezi sa slučajem "Šarić" u kojem je Srbija želela, kako je rekao, da prebaci krivicu na Crnu Goru.

- Srbija je u problemu, nije Crna Gora. Tek ćemo da vidimo kako će se ovo u Srbiji rasplesti. Ta priča - ja sam lider u regionu u borbi protiv organizovanog kriminala. Dozvolite da to neko drugi oceni. Recite mi, imali li i jednoga lidera u Crnoj Gori da svaki dan ne pominje tu priču. Ne treba o tome pričati već se treba protiv toga boriti, ali ne na ovaj način - rekao je Roćen i ocenio da su zvanična Srbija i njene institucije radile na slučaju "Šarić" na način što su upozorili osumnjičene da izbegnu hapšenje, a da istovremeno za taj čin optužbe Crnu Goru.