sreda 2. januar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Pusić najavila susret Milanovića i Dačića

Pusić najavila susret Milanovića i Dačića

ZAGREB - Hrvatska želi stabilne političke odnose sa Srbijom i sigurno je da će do susreta premijera dveju zemalja, Zorana Milanovića i Ivice Dačića, doći, ali to neće biti ni u Beogradu ni u Zagrebu već verovatno na nekoj međunarodnoj konferenciji tvrdi izvor iz Vlade Hrvatske.

"Hrvatska i Srbija su susedi, imaju razvijenu ekonomsku saradnju i razumljivo je da želimo stabilne političke odnose", kaže taj izvor.

Ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić je u jednom od intervjua uoči Nove godine najavila susret Milanovića i Dačića.

Izvor tim povodom kaže da je "sigurno je da će se i u relativno bliskoj budućnosti održati susret Milanovića i njegovog srpskog kolege Dačića" ali da "trenutno niko ne priprema takav sastanak".

U tom kontekstu izvor ukazuje i da "tu postoji i priličan logistički problem" koji je, kako se navodi, uslovljen međunarodnim položajem Hrvatske i Srbije.

"Hrvatska je pred ulaskom u EU i Milanović je relativno često u Briselu, dok Dačić ne učestvuje na sastancima EU i zapravo bi se trebalo potruditi da se pronađe destinacija na kojoj će oba premijera biti isti dan. No, donese li se odluka o sastanku, to se može relativno brzo srediti”, naveo je izvor

List dodaje da, ako još i nisu pokrenuti formalni mehanizmi, sudeći po tonu sagovornika iz Vlade Hrvatske, postoji dobra volja za susretom na "najvišem nivou" dveju država.

Dok su međudržavne, privredne veze prilično dobre, politički su odnosi već godinu dana u "slobodnom padu", piše dnevnik.

Tanjug/Jutrnji list