sreda 1. decembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Filipovski najavila miting opozicije

Filipovski najavila miting opozicije

Dubravka Filipovski kaže da NS podržava zahteve studenata o smeni pomoćnika ministra posvete Slobodana Jaukovića, koji je, kako kaže ona, poručio studentima da se za pomoć obrate Baraku Obami i Miroslavu Miškoviću

BEOGRAD - Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski, kaže da će se ta stranka pridružiti SNS i drugim opozicionim stranka u organizovanju velikog protestnog miting u Beogradu, zbog toga što vlast ne želi da raspiše vanredne izbore.

"Odluka aktuelnog režima da izdrži po svaku cenu je loša i šteti interesima građana", rekla je Filipovski.

Ona je istakla da NS podržava zahteve studenata koji traže da se budžetsko studiranje omogući svim studentima koji imaju 48 i više bodova.

"Nenormalno je praviti budžetski deficit od 120 milijardi dinara i u budžetu ne predvideti besplatne školarine za studente, a tako nešto je resorno ministarstvo obećalo", naglasila je Filipovski.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije treba da ulaže u studente, studiranje, znanje, jer je to budućnost zemlje, a bez toga nema ni razvoja privrede i društva.

Filipovski je rekla da NS podržava zahteve studenata o smeni pomoćnika ministra posvete Slobodana Jaukovića, koji je, kako kaže ona, poručio studentima da se za pomoć obrate predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami i direktoru Delte Miroslavu Miškoviću.

Od početka godine do danas, izjavila je Filipovski, Narodna banka Srbije je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 2,4 milijarde evra za stabilizaciju dinara, a rezultati su, kako je ocenila, "nikakvi". (kraj) sv rezultati "nikakvi".