četvrtak 1. oktobar 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Napad na nezavisne medije je napad na demokratiju

DIREKTOR CENTRA ZA ANTITERORIZAM I SVETSKI MIR O REPRESIJI NAD GLASOM JAVNOSTI I KURIROM

Napad na nezavisne medije je napad na demokratiju

BEOGRAD - Direktor Centra za antiterorizam i svetski mir Vojislav Milošević kaže za Glas javnosti da je „kao profesionalac pozvan da se bori protiv svih oblika terorizma, pa i protiv državno terorizma“.
- Danas terorizma ima i u Evropi, nažalost - u Srbiji, u Beogradu - u listovima Kurir i Glas javnosti, a znamo da najviše boli zlo kada se dešava u kući. To je jedno veliko zlo koje se generiše od 2000. godine, upereno protiv svih demokratskih tekovina koje su ikada stvorene u Srbiji - kaže Milošević i postavlja pitanje „ko je taj čovek u Srbiji koji može da naredi ovakvu stvar, ko je taj čovek koji ima toliku hrabrost da misli da može da napravi ovako nešto“.
Milošević, kao čovek koji se bavi terorizmom i njegovom reakcijom - antiterorizmom, poziva predsednika Republike da reaguje na ovaj bestijalni čin prema Glasu javnosti i Kuriru, na mnogo nemorala i kršenje ljudskih prava i sloboda i svega onoga što pripada jednoj normalnoj zemlji“.
Upitan kako tumači ćutanje „zaštitnika“ sloboda i demokratije u slučaju napada na naše redakcije, Milošević odgovara:
- Pitam ambasadora Švedske, koji se nedavno oglašavao povodom gej parade - gde je bio da poseti Kurir i Glas javnosti i da pita zašto su ugrožene slobode novinara, medija i građana? Pitam američkog otpravnika poslova da li je posetio ove listove, i pitam engleskog ambasadora gde je - nastavlja Milošević i dodaje da su Glas i Kurir žrtve zloupotrebe zakona, policije i finansijske policije.
- Oni moraju biti svesni da ničija nije gorela do zore. Kada budu legli u krevet neka se toga sete. Treba da znaju da svako ko napravi zlo, mora odgovarati. Vi ste u nezavidnoj situaciji jer mnogi koji su trebali da vam pomognu nema ih nigde - zaključuje direktor Centra za antiterorizam i svetski mir.