utorak 1. maj 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Zukorlić Srbima: Ja sam vam veći prijatelj

Zukorlić Srbima: Ja sam vam veći prijatelj

NOVI PAZAR - Predsednički kandidat, muftija Muamer Zukorlić, poručio je pripadnicima svih nacionalnih zajednica da će njihove interese zastupati bolje od sadašnje vlasti.

"Pošto vas ja najbolje razumem, znajte, da će vaši interesi, ako me izaberete za predsednika, biti najbolje zaštićeni", rekao je Zukorlić u ponedeljak uveče na centralnom predizbornom skupu koalicije: "Sve zajedno-BDZ Emir Elfić" u Novom Pazaru.

Obraćajući se posebno Srbima, Zukorlić je poručio:"Ja sam vam veći prijatelj od ovih koji vas sada vode".

"Ja vam nikada ne bih učinio ono što vam oni rade. Razaraju vam i državu i društvo", kazao je Zukorlić i dodao da zato Srbi treba da uklone sadašnju vlast.

On je oštro kritikovao dosadašnji državni vrh i bošnjačke ministre u Vladi Srbije, Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina.

Tadiću, koji je ponovo kandidat za šefa države, Zukorlić je zamerio da muslimanima u Srbiji nije obezbedio jedinstvenu Islamsku zajednicu, kao što je obećao, uz poruku da ne zna "da li će ikada više imati šansu da to ispravi", što su okupljeni dočekali zvižducima.

Za Ugljanina i Ljajića je kazao da su "godinama bili u sukobu, a danas tvrde da se nikada nisu ni svađali.

Uz povik: "Nikada više s udbašima", Zukorlić je istakao da je "došao vakat (vreme) da izdaja u Islamskoj zajednici konačno prestane", dok su prisutni skandirali: "lopovi, lopovi".

Muftija je Srbiji poručio da se se otvori i prihvati njegovu ruku, kojom su je plašili. "Ona je čista i iskrena i nudi vam da pročistimo sve reke, i jednu koju je najteže očistiti, a zove se Drina", kazao je Zukorlić.

"Srbijo, nema ti budućnosti dok se ne izmiriš sa Albancima i Bošnjacima", uzviknuo je muftija i pozvao Srbe da, kako je kazao, "ne propuste ovu priliku, jer dobre prilike kratko traju".

"Nemuslimani, ne bojte se bele ahmedije (kapa imama), jer je bela, čista i na njoj se vidi ako padne i jedna trunka", rekao je Zukorlić, tvrdeći da je zato u predsedničkoj kampanji nije skinuo.

Muftija IZ u Srbiji pozvao je muslimane da glasaju za Bošnjačku demokratsku zajednicu na čijem je čelu njegov šurak Emir Elfić.

BDZ će na lokalnim izborima nastupiti samostalno, dok je za parlamentarne izbore u Vojvodini formirala koaliciju "Sve zajedno" u kojoj su još Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica Hrvata i Slovačka stranka.

Zukorlić je izrazio očekivanje da će za tu koaliciju na parlamentarnim izborima i njega, kao kandidata za predsednika Srbije, na izborima 6. maja glasati većina pripadnika manjinskih zajednica u Srbiji.