četvrtak 1. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > RTS traži odštetu od Skupštine

RTS traži odštetu od Skupštine

BEOGRAD - Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić izjavio je da su nadležni u vlasti obećali da će platiti eventualnu štetu Javnom servisu zbog toga što zbog prenosa sednice iz Skupštine Srbije nije emitovao predviđeni prenos fudbalske utakmice u Ligi šampiona.

 

Dejanovićeva: Nema novca za RTS
 Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da parlament nema novca za nadoknadu sredstava Radio-televiziji Srbije što zbog skupštinskog zasedanja nije prenosio utakmicu Lige šampiona i da će taj problem biti rešen u komunikaciji s tom medijskom kućom.
- Skupština nema taj novac, ali sam uverena da ćemo u komunikaciji sa RTS-om, kako to uvek činimo, rešiti sve probleme - rekla je Đukić- Dejanović u parlamentu.

 

UEFA najavljuje razgovor sa RTS-om

NION - Zvaničnici Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) razgovaraće sa predstavnicima Radio-televizije Srbije (RTS) o odluci da ne emituje direktan prenos utakmice četvrtfinala Lige šampiona, umesto kojeg je u utorak emitovan prenos sednice Skupštine Srbije.
U saopštenju, UEFA navodi da su pitanja kazni i kompenzacija poverljiva informacija. U UEFA nisu želeli da komentarišu informaciju da bi RTS mogao da plati odštetu od milion evra, o čemu se spekulisalo u srpskim medijima.
Navodi se da su ugovori sa emiterima predmet nacionalnog zakonodavstva svake zemlje, kao i da programska šema ponekad može biti promenjena.

 

 

- Nadležni u vlasti obećali su da će platiti eventualnu štetu i gubitak zbog neprenošenja utakmice Lige šampiona, a reč je o poslu čija bi vrednost, zajedno sa štetom, mogla da iznosi i do četiri miliona evra - rekao je Tijanić za list Danas.

RTS je u utorak, 30. marta, trebalo da prenosi prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona između Bajerna iz Minhena i Mančester junajteda, ali je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović poslala pisani zahtev da Javni servis nastavi sa emitovanjem sednice na kojoj se razmatrala Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici.

- Dobili smo zahtev od predsednice parlamenta da nastavimo prenos Skupštine, što smo mi najpre odbili, jer je ugovoren prenos Lige šampiona. Međutim, ponovo smo dobili molbu da ne prekidamo rad parlamenta, tako da smo doneli odluku da, ipak, nastavimo sa prenosom - naveo je Tijanić i dodao da su skupo platili prava na prenos Lige šampiona, reč je o milionskim sumama,a ugovorena pravila su veoma stroga.