utorak 1. februar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Tačijeva uvek poslednja, Haljitija drži u šaci

Tačijeva uvek poslednja, Haljitija drži u šaci

PRIŠTINA - U Demokratskoj partiji Kosova reč predsednika stranke Hašima Tačijeva je poslednja za sve, navodi se u tajnom izveštaju američke obaveštajne službe Kfora iz 2004. godine.

"Haljiti se ne usuđuje da omalovažava Tačija jer ovaj mnogo zna o njemu i Džavit Haljiti to zna. Tači ima informacije o Haljitiju iz vremena kada je bio vođa OVK i kada je dobijao sve informacije. Ukoliko Tači uperi prstom u Haljitija, Haljiti zna da neće moći da se odbrani ", kaže se u tajnom izveštaju, prenosi Koha ditore.

U tom izveštaju se opisuje i način na koji je rukovodstvo DPK uspelo da se kamuflira pred javnošću u raznim situacijama.

"Haljiti i Tači su pokušali da ne pokazuju bliske odnose naročito u javnosti. Oni se privatno sastaju i vrlo su bliski. DSK veruje da je trenutno Džavit Haljiti najopasniji za razvoj Kosova. U DPK Hašim Tači je najjači, o čemu nema sumnje. U raspravama Tači ima poslednju reč, ali je Haljiti onaj koji se bavi praktičnim pitanjima", kaže se u izveštaju.

Džavit Haljiti, član Generalštaba bivše OVK, poslednjih 11 godina više puta je pominjan kao osoba povezana sa kriminalnim radnjama i organizacijama sklonim kriminalu.