utorak 1. februar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > DSS traži kolektivnu ostavku Vlade Srbije

DSS traži kolektivnu ostavku Vlade Srbije

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković traži da cela Vlada Srbije, s premijerom Mirkom Cvetkovićem na čelu, treba da podnese ostavku zbog velikih državnih, ekonomskih i socijalnih problema.

"Od čega narod da živi i šta da jede to je pitanje, a ne da premijer ide po Briselu i kao medijsku senzaciju širi priču o Evropskoj uniji, nosi Upitnik i širi demagogiju. Bolje bi mu bilo da bude u Srbiji i da vidi šta mu rade ministri", kazao je Petković na konferenciji za novinare.

On je rekao da se Srbija suočava sa "katastrofalnim" problemima, a da premijer Mirko Cvetković, umesto da ih rešava, odlazi u Brisel zbog "čisto birokratskih pitanja".
Petković je naveo da se pored "strahovitih" ekonomskih i privrednih problema, Srbija suočava i sa problemom Kosova i upitao zašto su pitanja o južnoj pokrajini u Upitniku EU u delu o dobrosusedskoj saradnji.
"Da li EU vidi Kosovo kao nezavisnu državu? Očigledno da je vidi s obzirom da preko Euleksa uspostavlja lažnu državu Kosovo", rekao je Petković.
Petković je ponovio stav DSS da neće učestvovati na mitingu Srpske napredne stranke 5. februara ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Komentari

Pa od vas niko i ne ocekuje da ste opozicija, veci opozicionar od vas je Cedomir Jovanovic. Kostunica i niko drugi je kriv za sve nedace sto su doziveli srbi od 2000. do danas. Tacno je to da je Kostunica predao vlast Tadicu bez borbe jer nije hteo da ide sa SRS. Onda je imenovao Toma Nikolica za predsednika Skupstine da bi nakon par dana promenio misljenje i smenio ga te na taj nacin predao i Skupstinu Tadicu. Sad nece da izadje na ulicu i na taj nacin pomate opet Tadicu. Nije li to malo siptomaticno.

Patriota ajde malo odspavaj , kada se probudis imaces verovatno neko drugo misljenje.

Jedino dr. Kostunica sa svojim DSS moze da vrati Srbiji i narodima dostojanstvo i ugled , a to znaci izvuci narode iz bede i krize , podici standard stanovnistvu . Zato ova koalicija ZES treba da ode imali su sansu nisu uspeli i bio bi red da nekome drugome prepuste da pokusa sto oni nisu mogli . Uvek neko postoji bolji i spretniji .