nedelja 12. oktobar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Treća Albanska država

Treća Albanska država

BEOGRAD - Odluka Crne Gore i Makedonije da priznaju Kosovo najviše će pogoditi njih same i uperena je protiv njih, ocenio je ministar policije Ivica Dačić u intervjuu FoNetu, i napomenuo da dve zemlje na taj način legalizuju mogućnost da jedan deo njihove teritorije, koji je nastanjen albanskim stanovništvom, jednom dobije nezavisnu državu.
- Iskreno rečeno, Crna Gora bi morala da bude poslednja država na ovom svetu koja bi priznala nezavisnost Kosova, čak i ako to bude međunarodno legalno - rekao je Dačić i dodao da je naročito opasna odluka Makedonije, koja ima slične probleme kao i Srbija, i zato ne bi čudilo „da se dobije i treća albanska država na Balkanu - u sadašnjoj Makedoniji“. Odluka Crne Gore je, tvrdi, protiv njene istorije, kulture, književnosti, čojstva i junaštva, jer je svako čojstvo i junaštvo u Crnoj Gori vezano za borbu protiv Turaka i oslobođenje od turske i albanske okupacije.

- Nastavićemo razgovore o dvojnom državljanstvu koje vodimo sa Crnom Gorom - rekao je on.

Ključne reči:

Komentari

Kukali sta na Srbiju, a sada ce vam biti to moji Makedoncite. Siptarice vam spreda, a grcite otpozadi, a bulgarite sto dokace.

Sjeti se tvojih komentara prije NATO bombardovanja,bili su "pun pogodak".!!!
Ne lupaj praznu slamu...