nedelja 28. decembar 2008.
RSS
• Lov i ribolov •
Početna > Lov i ribolov > Lovačka kuhinja

Lovačka kuhinja

ZEČJI BUT U SOSU
Potrebno:
manji zec
80 g putera
50 g dimljene slanine
četiri dl crnog vina
dve glavice crnog luka
veza zeleni
dva limuna
jabuka
senf, kečap, šećer, so i lorber
Priprema:
Zečji but izvaditi iz paca, osušiti ga, špikovati slaninom i propržiti ga na vrelom ulju. Meso izvaditi u drugi sud, a u ulje od prženja dodati crni luk isečen na rebarca, a šargarepu, belu zelen i celer isečene na kolutove. Dodati lorbera i bibera, pa sve dinstati na laganoj vatri. Kada je povrće gotovo, sipati crno vino, dodati meso, poklopiti i nastaviti sa dinstanjem, uz stalno dolivanje vode. Meso izvaditi, a sos propasirati, pa mu dodati limunov sok i kompot od šljiva, ali voditi računa da sos ne bude ni redak ni mnogo gust.
Meso iseći na komade, preliti sosom i služiti garnirano sa tirolskim knedlama.
One se pripremaju na sledeći način:
Zemičke očistiti od kore, iseći na sitne kockice i ispržiti na puteru da porumene. Slaninu iseći na kockice i propržiti. U posebnom sudu od mleka, brašna, jaja, soli i istopljenog putera napraviti masu kao za palačinke. Ovoj masi dodati pripremljenu slaninu, zemičke, malo prezli i iseckanog peršuna. Sve izmešati, pa staviti u frižider. Posle sat vremena od odležale mase napraviti knedle i kuvati ih u ključaloj vodi oko 25 minuta.

PIHTIJE OD TUNJEVINE
Potrebno
tri konzerve tunjevine
dva tvrdo kuvana jajeta
dva paradajza
2,5 dl belog vina
dve kesice želatina
pola čaše vode
glavica crnog luka
so, biber i sirće
Priprema:
Belo vino, vodu i crni luk pobiberiti i staviti da provri, a zatim procediti. Želatin razmutiti u hladnoj vodi, pa umešati u toplu tečnost od vina i vode. Kalup isplaknuti vodom, naliti jednim delom kuvane tečnosti i staviti u zamrzivač da se stegne. Preko stegnute mase poređati kolutove paradajza, kuvanih jaja i tunjevinu, sve zaliti preostalom tečnošću i ponovo staviti u zamrzivač da se sve stegne.
Prijatno