nedelja 28. decembar 2008.
RSS
• Lov i ribolov •
Početna > Lov i ribolov > Lov i ribolov - ukratko...

Lov i ribolov - ukratko...

100 strana - a besplatno!
U tami svetske ekonomske krize, novosadska firma „DMB pres“ potrudila se da obraduje ribolovce, bilo gde da se nalaze u svetu. Na svom sajtu „Trofej. info“ besplatno će će objaviti novogodišnji broj „Ribolovačkog trofeja“, štampan na čitavih 100 strana i u ful koloru. Gest zaista vredan pohvale!
Posle 10 godina i 100 brojeva štampanog izdanja, redakcija Trofeja pokreće i besplatno veb izdanje. Na taj način će svim ribolovcima sa ovih prostora, ali i rasutih po čitavom svetu, biti omogućeno da samo klikom mišem na njnjnj. trofej. info dođu do trenutno najelitnijeg ribolovačkog magazina u Srbiji. Ovo je ujedno i poziv svim ribolovcima i ljubiteljima prirode zainteresovanim za saradnju u stvaranju internet i štampanog izdanja Trofeja da se jave na adresu: ribolovackitrofejŽgmail.com ili „DMB pres“ p. f. 24, 21.112 Novi Sad, Srbija.
Redakcija Trofeja svim ribolovcima želi srećan Božić i Novu godinu.

Izborna skupština u februaru
Ishitrenom odlukom Skupštine Lovačkog saveza Srbije o opozivu predsednika, sekretara i svih članova Upravnog odbora opstanak ove organizacije doveden je u pitanje. Mada su na Skupštini, održanoj 15. novembra u Kragujevcu, izabrani v. d. predsednika i v. d. sekretara, u nacionalnoj lovačkoj organizaciji trenutno ne postoji nijedan zvaničan organ upravljanja, pa nagomilane probleme i finansijske obaveze nema ko da rešava. A para na računu Saveza, prema rečima v. d. sekretara Zorana Popovića, skoro da nema ni za najosnovnije potrebe.
Doduše, odlukom Skupštine LSS formirana je posebna komisija sastavljena od predstavnika svih lovnih oblasti, međutim, ona, sem izrade nacrta novog ustava LSS i pripreme izborne skupštine do marta naredne godine, nema drugih ovlašćenja.
Suočena sa nemogućnošću da odlučuje o materijalno-finansijskom poslovanju i tekućim problemima u LSS, komisija je, na drugom sastanku održanom u sredu, odlučila da hitno zakaže izbornu skupštinu, a da izradu nacrta statuta LSS odloži za kasnije. Prema usvojenom predlogu, Skupština će se održati 7. februara u Beogradu.
Takođe je usvojeno da sva lovačka udruženja, preko svojih lovnih oblasti, do 19. januara dostave predloge kandidata za predsednika, sekretara i članove Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije.

Izložba trofeja i lovačka večera
Na Petom sajmu „Kultura, obrazovanje i stvaralaštvo“, održanom od 15. do 20. decembra u Majdanpeku, učestvovalo je i lokalno Lovačko udruženje „Srna“. Lovci su, povodom obeležavanja 120 godina od osnivanja ovog udruženja, organizovali izložbu trofeja divljači, a na Dan lovaca posetioce sajma počastili pravom lovačkom večerom.
Lovci iz Majdanpeka počeli su pripreme za doček pobratimskog Lovačkog udruženja „Sombor“ iz istoimenog grada. Poseta je zakazana za 23. januar naredne godine. Do sada su se članovi LU „Srna“ i LU „Sombor“ sastajali, družili i zajedno lovili tačno 30 puta.