nedelja 28. decembar 2008.
RSS
• Lov i ribolov •
Početna > Lov i ribolov > „Karp kup Debeljačkih jezera 2009“

NAJVEĆE TAKMIČENJE U LOVU NA ŠARANA U SRBIJI

„Karp kup Debeljačkih jezera 2009“

Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“u Debeljači i redakcije Glasa javnosti i Kurira organizuju do sada najveće takmičenje u lovu na šarana u Srbiji

Nagrade:
1. mesto 8.000 evra + pehar + medalje
2. mesto 4.000 evra + pehar + medalje
3. mesto 2.000 evra + pehar + medalje
i još mnogo vrednih nagrada za plasman od trećeg do desetog mesta, kao i za najveću i najmanju upecanu ribu
Kotizacija po ekipi iznosi 500 evra (u dinarskoj protivvrednosti), a prijavljivanje traje do 31. decembra 2008. godine. Izvlačenje grupa organizovaće se u drugoj polovini januara 2009. godine, a takmičenje počinje prvog vikenda u aprilu.
Propozicije:
Takmičenje se odvija po pravilniku Debeljačkih jezera. Ekipa ima tri člana i peca na ukupno šest štapova. Na osnovu broja prijavljenih ekipa formiraće se grupe od po deset ekipa, koliki je kapacitet takmičarske staze na jezeru u Debeljači. Svaka grupa peca po dva kola u trajanju od po 48 sati. Plasman se određuje na osnovu zbira bodova osvojenih u svakom kolu (prvi u kolu dobija 10 bodova, a poslednji jedan bod). U polufinale automatski idu prve dve ekipe iz svake grupe, dok ekipe od trećeg do šestog mesta iz svake grupe pecaju baraž, takođe po 48 sati. Po pet prvoplasiranih ekipa iz svakog od baraža idu u polufinale. Ukoliko više ekipa ima identičan broj bodova, plasman će odrediti kilaža upecane ribe. Polufinale se peca 72 sata, a finale 100 sati.
Prilikom prijavljivanja, svaka ekipa treba da uplati 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a ostatak od 400 evra u mesečnim ratama do početka takmičenja.