sreda 19. mart 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ovo je košarka, sve je moguće

Željko Obradović, trener Panatinaikosa, smatra da su šanse pola - pola

Ovo je košarka, sve je moguće

Aktuelni prvak Evrope gleda na meč protiv Partizana kao na finale Evrolige. Trener Panatinaikosa Željko Obradović smatra da su šanse u večerašnjem meču pola-pola, ali da se u životu ništa ne mora, pa ni da njegov tim trijumfuje.
- Biće ovo teška utakmica za nas. Partizan igra izvanredno ove sezone u Evroligi. Već tri puta smo igrali ove sezone i sva tri puta su ti mečevi bili veoma uzbudljivi, pa očekujem i sada takav scenario. Od svojih igrača tražim da budu odlučni i koncentrisani svih 40 minuta u odlučujućem duelu. Iskreno, mislim da su šanse pola-pola - rekao je Obradović.

Bivši trener Partizana pun je hvale za svog rivala.
- Uvek sam o Partizanu govorio isključivo ono što mislim, a u ovom trenutku to je da se radi o odličnoj ekipi, sastavljenoj uglavnom od mlađih igrača koji su igrajući Evroligu stekli neophodno iskustvo. U Top 16 fazi odigrali su izuzetno na svim utakmicama, osim na prvoj u Sijeni, ali ja mislim da je taj poraz bio posledica umora i osvajanja nacionalnog kupa u Nišu - rekao je Obradović, koji je ponovio da su mu osećanja ponovo pomešana: - Uvek su mi pomešana osećanja kada igram protiv Partizana. Ne sviđa mi se što ovaj duel odlučuje o sudbini i Panatinaikosa i „crno-belih“, ali tako je - kako je, šta da se radi. Neka pobedi bolji.

Na pitanje da li Panatinaikos mora da trijumfuje u ovom meču Obradović odgovara.
- Ma, ništa se ne mora u životu! Ovo je košarka, sve je moguće - zaključuje Obradović.