sreda 31. mart 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Predstava "Kod Nastasijevića"

NOVI KOMAD DAH TEATRA PREMIJERNO 8. APRILA

Predstava "Kod Nastasijevića"

BEOGRAD - U beogradskom Dah teatru 8. aprila premijerno će biti izvedena predstava "Kod Nastasijevića", nastala prema tekstu i u režiji Dijane Milošević.
U predstavi se istražuje duhovno nasleđe koje je porodica Nastasijević ostavila srpskoj kulturi. Umetnički i politički kontekst između dva svetska rata pozadina je dešavanja u toj predstavi koja kombinuje više formi scenskog izraza, saopšteno je iz Dah teatra.
U predstavi se prepliću dva sveta - jedan koji je delimično faktografski, zasnovan na biografskim podacima iz života te porodice, a drugi je satkan od motiva i fantastike književnog i dramskog dela Momčila Nastasijevića.
Sudar realnog i fiktivnog sveta publika prati kroz likove pripovedaka Momčila Nastasijevića koji se sreću sa svojim tvorcem, sluša se i izvodi muzika njegovog brata Svetomira, kompozitora, dok sestre Nastasijević otkrivaju svoje tajne.
Predstava osvetljava umetnički i kulturni milje međuratne građanske Srbije, istovremeno projektujući jednu snažnu umetničku viziju.
Uloge u predstavi tumače Nebojša Ignjatović, Sanja Krsmanović-asić, Ivana Milenović, Maja Mitić, Jugoslav Hadžić i Zoran Vasiljević.