sreda 30. jun 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Izlozba fotografija 'Primenjena nostalgija"

Izlozba fotografija 'Primenjena nostalgija"

BEOGRAD - Izložba fotografija Beograda i Madrida "Primenjena nostalgija", na kojoj će biti prikazane fotografije Madrida srpskog umetnika Dragana Kujundžića i Beograda Španjolke Karlote Eskribano, biće otvorena u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu.
U saopštenju organizatora se navodi da će izložbu otvoriti potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i ambasador Španije u Beogradu Ignasio de Palasio Espanja.
- Fotograf Dragan Kujundžić proveo je sedam dana u Madridu, a Karlota Eskribano u Beogradu, tražeći atmosferu, ljude i arhitekturu koja ih podseća na njihov rodni grad i to zabeležili objektivom 'nostalgičnog' fotografa, piše u saopštenju.
Izložba "Primenjena nostalgija je već otvorena u Madridu, a u Beogradu će biti predstavljena povodom završetka španskog predsedavanja Evropskom unijom.
Projekat "Primenjena nostalgija" zamišljen je kao serija izložbi fotografija Beograda i prestonica zemalja koje predsedavaju Evropskom unijom, a započet je 2007. godine za vreme portugalskog predsedavanja EU.