sreda 30. jun 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Dirigent Dejan Savić gostovao u Portugaliji

Dirigent Dejan Savić gostovao u Portugaliji

BEOGRAD - Dirigent Dejan Savić, šef dirigent orkestra Narodnog pozorišta, uspešno je gostovao u Portugaliji, gde je nastupio sa Orkestrom oblasti Algarve, izvodeći dela Dvoržaka, Šopena i Šumana, saopštilo je njegovo matično pozoriste.
Koncerti organizovani u okviru festivala u mestu Lule, kao i u jednom od centara ove oblasti gradu Portimao, bili su posvećeni 150. godišnjici i uspomeni na jednog od najvećih državnika i predsednika Portugala u novijoj istoriji Manuela Teseire Gomesa, koji je rodom iz ovoga kraja.
Solista je bio vrsni pijanista iz Varšave Jan Kristof Broja, dobitnik mnogih međunarodnih nagrada i priznanja, tako da je izvođenje popularnog Šopenovog Prvog klavirskog koncerta doprinelo obeležavnju iste godišnjice značajnog poljskog kompozitora.
Publika u crkvi Svetoga Martina u Luleu, kao i novog Regionalnog pozorišta u Portimau, je odlično primila nastup sjajnog internacionalnog Orkestra Algarvea pod upravom našeg maestra.
Savić je tim povodom već pozvan da tokom sledeće sezone realizuje još dva koncerta kao i dirigentski kurs za mlade umetnike početkom godine, navedeno je u saoštenju.