četvrtak 29. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Katalonski dani u Beogradu

NOVI FESTIVAL EVROPSKOG CENTRA ZA KULTURU I DEBATU "GRAD"

Katalonski dani u Beogradu

BEOGRAD - Evropski centar za kulturu i debatu "Grad" prvi put organizuje festival Katalonski dani, zajedničko predstavljanje katalonske književnosti, fotografije, pozorišta, gastronomije, sporta i muzike u Beogradu.
Od 4. do 11. maja u Kulturnom centru GRAD i Institutu Servantes posetioci će moći da prisustvuju različitim umetničkim događajima i radionicama uz učešće umetnika i kulturnih aktivista iz Katalonije i Srbije.
Festival otvara koncert tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva u izvođenju Perea Joana Martorela (Martorell), jedan od trenutno najznačajnijih izvođača tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva.
Sledi izložbe Cambra Fosca: Katalonija (1936 - 1946), radionica posvećena tradicionalnoj muzici sa Baleara, debata na temu fudbala uz učešće sportskih novinara iz Srbije i Jordija Floriacha, velikog poznavaoca fudbala iz Katalonije, debata na temu katalonske književnosti i predstavljanje katalonske kuhinje koju će voditi profesionalni kuvar i lektor katalonskog jezika Jordi Gimeno.
Pored ovih dešavanja u ovih šest dana kulturni centar GRAD ugostiti će i muzičare Don Simon (na fotografiji) i Telefunken i "Horkestar", a Pomereni teatar iz  Beograda izvešće premijeru svoje predstave "Bufali" Paua Miroa.