sreda 28. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Više od 70 lokacija u beogradskoj "Noći muzeja"

Više od 70 lokacija u beogradskoj "Noći muzeja"

BEOGRAD - U beogradskoj "Noći muzeja", 15. maja od 18 časova do dva sata posle ponoći, biće otvoreno više od 70 kulturnih ustanova, najavili su danas organizatori te manifestacije.
Program manifestacije biće raspoređen u sedam zona, u kojima će posetioci moći da saznaju nešto novo iz savremene umetnosti, slikarstva, istorije, modne industrije, filma, arhitekture i drugih oblasti, saopšteno je iz Umetničko-produkcijske grupe "Noć muzeja".
Biće priređena izložba o istoriji i razvoju tetoviranja - na Novom Zelandu, u Japanu i Africi, kao i u Evropi, zatim postavka plakata za frizerske radnje u Africi, izložba lutaka kojima su se igrali devojčice i dečaci od 19. veka do danas.
Posetioci će, takođe, imati jedinstvenu priliku da sparinguju sa svetskom šampionkom u džudou, da provere formu s vicešampionkom sveta u fitnesu, da dodirnu medalju s prvih Olimpijskih igara nove ere, reket Miloša Crnjanskog, štafetnu palicu najbrže "bele" štafete na svetu.
Najavljena je i izložba o čuvanju novca u Srbiji, zatim postavka o proizvodima u trgovinskim radnjama, zanatskim radionicama i apotekama u prvoj polovini 20. veka, a posetioci će moći da prošetaju i kroz famozni Plavi voz i kroz muzejski voz "Romantika".
U baštama muzeja za dobro raspoloženje brojnih posetilaca pobrinuće se bendovi i di-džejevi: "Intruder", "Zemlja gruva", "Inje", "Sevdah bejbi", "Horkestar" i drugi.
Pokrovitelj sedme "Noći muzeja" je Skupština grada Beograda. "Noć muzeja" ove godine je podržalo 48 gradova u Srbiji.