sreda 28. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Motel Nana" na "Sinema sitiju"

FILM REDITEljA PREDRAGA VELINOVIĆA NA FESTIVALU U NOVOM SAD

"Motel Nana" na "Sinema sitiju"

Scena iz filma "Motel Nana"

NOVI SAD - Film "Motel Nana", novo ostvarenje reditelja Predraga Velinovića, biće premijerno prikazan na predstojećem "Sinema sitiju", saopštili su organizatori tog filmskog festivala, koji će biti održan od 5. do 12. juna u Novom Sadu.
To delo, koje predstavlja melanholično putovanje kroz svakodnevicu u posleratnoj Bosni i otkriva ljubavnu i socijalnu dramu dvoje ljudi, ali i poseban humor i duh tog podneblja, biće prikazano u takmičarskoj selekciji "Nacionalna klasa", u konkurenciji za nagrade domaćem filmu.
"Motel Nana" nastao je tokom rediteljevih putovanja po Bosni, dok je kroz prozore automobila ili autobusa posmatrao ruševine, one vidljive - arhitektonske ali i one nevidljive - ljudske.
U filmu igraju Dragan Mićanović, Nikolina Đorđević, Zijah Sokolović, Nikola Pejaković, Mladen Nelević, Ljubivoje Tadić i Dragan Nenadić.
Za muzički program festivala ove godine će biti zaduženi "The Good Guys", audio-vizuelni duo iz Novog Sada koji čine producent Bojan Čizmić, poznat i kao DJ Cell D, i grafički dizajner Andrija Kovač čiji je pseudonim "Xtrapurified". Oni će, zajedno sa Džulijet Luis, otvoriti festival 5. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi, a ove godine potpisuju i zvaničan soundtrack festivala
Internacionalni Festival filma i medija "Sinema siti" tokom osam dana trajanja obeležiće brojni noviteti kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma.