utorak 27. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Igra anđela" Ljiljane Habjanović-Đurović objavljena u Rusiji

"Igra anđela" Ljiljane Habjanović-Đurović objavljena u Rusiji

BEOGRAD - Književnica Ljiljana Habjanović-Đurović boravila je u Moskvi, gde je imala niz značajnih susreta i nastupa povodom objavljivanja svog romana "Igra anđela" izdavačke kuće "Palomnik" na ruskom jeziku.
Habjanović-Đurović je prošle sedmice održala književno veče u parohijskom domu crkve Aleksandra Nevskog. Promociji su prisustvovali prvi sekretar Ambasade Srbije u Moskvi Snežana Pavlović i ambasador Bosne i Hercegovine Željko Janjetović, saopšteno je danas iz izdavačke kuće "Globosino".
Obraćajući se prisutnima, Janjetović je rekao da je ovo za njega "događaj od prvorazrednog značaja, jer Ljiljana Habjanović-Đurović kao pisac ne pripada samo Srbiji, već celokupnom srpskom duhovnom i kulturnom prostoru".
Književnica je učestvovala na duhovno-prosvetiteljskoj večeri u Kino domu Saveza kinematografa Rusije.
Ove večeri se tradicionalno održavaju jednom mesečno i na njima se okuplja pravoslavna kulturna i naučna elita. Do sada su na ovoj tribini predstavljena dela Petra Petrovića Njegoša, vladike Nikolaja i Justina Popovića, a Habjanović-Đurović je prvi autor iz Srbije koji je pozvan da se lično predstavi, i to na autorskoj večeri arhimandrita Tihona (Ševkunova).
Govoreći na temu "Ruski kosmos" autorka je govorila i o svom romanu "Igra anđela", nakon čega je u holu, na mini sajmu knjiga, usledio još jedan susret sa čitaocima.
Habjanović-Đurović je potpisala i dva nova ugovora. Njen dosadašnji izdavač, "Palomnik", objaviće 2011. godine roman "Zapis duše", a istim ugovorom izdavač je potvrdio svoju nameru da 2012. godine objavi njen roman "Svih žalosnih radost".
Takođe, autorka je prihvatila ponudu Izdavačkog centra Ruske p0ravoslavne crkve da napiše knjigu o Svetoj Petki za decu. Ova knjiga treba da bude objavljena 2011. godine sa blagoslovom patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila.