ponedeljak 25. mart 2013.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Do gole kože" danas na "Danima komedije"

"Do gole kože" danas na "Danima komedije"

JAGODINA - Na Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja "Dani komedije" u Jagodini, danas će biti odigrana šesta, odnosno pretposlednja predstava u konkurenciji za nagrade, "Do gole kože" po motivima priče Stivena Sinklera i Entonija Mekartena, u adaptaciji i režiji Pjera Valtera Polica, a u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac.

"Predstava 'Do gole kože' nam govori o snazi pozorišta da nam menja život. To je priča koja se tiče svih nas, nas koji sanjamo o tome da budemo lepi, poželjni i uspešni, a u realnom životu se, u stvari, u borbi za opstanak suočavamo sa sopstvenim strahovima, slabostima i porazima", rekao je o predstavi Pjer Valter Polic.

Rađena je po motivima odličnog i poznatog engleskog filma. Priča o radnicima koji ostaju bez posla nakon zatvaranja fabrike... "Dani komedije" su otvoreni 20. marta i traju do 27. marta.

Do sada su odigrane predstave "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, režija Jagoš Marković, u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, "Sluga dvaju gospodara" Karla Goldonija, režija Boris Liješević, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, "Čudo u poskokovoj dragi" hrvtaskog novinara i književnika Ante Tomića, režija Snežana Trišić, u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica, "Hamlet u selu Mrduša Donja, Ive Brešana, režija Kokan Mladenović, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i "Građanin plemić" Molijera, režija Darijan Mihajlović, u izvođenju Prištinskog pozorišta sa sedništem u Mirovici.

Predstavi "Sumnjivo lice" publika je dala do sada najveću ocenu - 4,67, "Čudu u poskokovoj dragi" 4,51, "Slugi dvaju gospodara" 4,02. Ocene su od jedan do pet.