četvrtak 25. februar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Sting oko sveta sa kraljevskom filharmonijom

BRITANSKI UMETNIK NAJAVLJUJE SERIJU VELIKIH KONCERATA

Sting oko sveta sa kraljevskom filharmonijom

LONDON- Popularni muzičar Sting ovog leta se vraća na veliku svetsku i to sa londonskim "Kraljevskim filharmonijskim koncertnim orkestrom" (Royal Philharmonic Concert Orchestra). Kako je najavljeno ovih dan turneja kreće u junu iz SAD, nastavlja se u Ujedinjenom kraljevstvu i kontinentalnoj Evropi.  

Popularni umetnik namerava da svoje najpoznatije pesme predstavi prearanžirane za simfonijsko izvođenje a među  numerama grupe "Polis" (Police) poput "Roxanne," "Next To You," "Every Little Thing She Does Is Magic" and "Every Breath You Take," su i pesme koje pripadaju Stingovoj solo karijeri kao: "Englishman in New York," "Fragile," "Russians," "If I Ever Lose My Faith in You," "Fields of Gold," i "Desert Rose.".

Turneja kako je izvođač potvrdio počinje 2. juna u Vankuveru u Kanadi, nastavlja se koncertima u Americi - 9. u Denveru i 15 u Los Anđelesu, te 17 i 18. na muzičkom festivalu u Ravinia u Čikagu. Velika svetska turneja uključuje i Njujork, Boston, Dalas, Hjuston, Filadelfiju, Portland, Sijetl, Toronto i Montreal, nakon čega slede koncert u Britaniji i Evropi. Karte za prva tri koncerta biće u prodaju od 8. marta, dok se za čikaški festival mogu kupiti od 1. aprila.

Gordon Samner (Gordon  Sumner) poznatiji kao Sting osvojio je 16 Gremi nagrada i prodao preko 100 milion ploča širom sveta, eksperimentisao na polju klasične muzike na albumima "Songs from the Labyrinth"  iz 2006. i "If On A Winter's Night" iz  2009. godine, a sarađivao je sa Čikaškim simfoničarima i Filadelfijskim simfonijskim orkestrom.