subota 24. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Konkurs za Filmski festival osoba sa invaliditetom

Konkurs za Filmski festival osoba sa invaliditetom

BEOGRAD - Hendi centar "Koloseum" i Centar za likovno obrazovanje u Beogradu "Šumatovačka" raspisali su konkurs za prijem radova za Prvi beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom (Bosi fest 2010), saopštili su organizatori festivala.
U saopštenju se navodi da će konkurs biti otvoren do 10. maja, a igrani i dokumentarni filmovi koji obrađuju probleme, život i integraciju osoba sa invaliditetom, na DVD formatu, kao i sinopsis ili tekstualno objašnjenje i biografije autora, mogu se slati na adresu (Bosi fest, Masarikova 5, 11000 Beograd).
Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom biće održan od 28. do 30. maja u Domu sindikata, a podnaslov festivala je "Nevidljive razlike i vidljive sličnosti".
Na festivalu će biti dodeljene nagrade za najbolji film (Grand Prix Bosi fest 2010), za najbolju režiju i najbolji scenario, a biće dodeljena i nagrada publike.
"Cilj festivala je da, pored umetničkih sadržaja, prikaže i svakodnevna iskustva i lične probleme osoba sa invaliditetom, odnos javnog mnjenja, socijalni i ekonomski položaj u kome se oni nalaze, ali i da kroz razmenu informacija podstakne na usvajanje i implementaciju primera uspešne prakse međunarodne zajednice i institucija u prevazilaženju društvene ekskluzije", piše u saopštenju.
Pored glavnog filmskog programa, na festivalu će biti organizovani i prateći programi: likovne radionice, muzički, scenski program, dečiji program i tribine.
Festival su podržali Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije, Gradska uprava Beograda, Sekretarijat za kulturu Beograda, Savetodavno telo osoba sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika Beograda.