subota 24. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Film Dragane Kanjevac u Linkoln centru

PREMIJERA DOKUMENTARCA "NY: 6 SATI RANIJE" U NJUJORKU

Film Dragane Kanjevac u Linkoln centru

BEOGRAD - U organizaciji Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku, 30. aprila u Linkoln centru biće prikazan dokumentarni film "NY: 6 sati ranije" autorke Dragane Kanjevac, najavila je beogradska producentska kuća "Ideja".
To će biti njujorška premijera filma koji je sa velikim uspehom prikazan prošle godine na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i na festivalu "Sinema siti" u Novom Sadu.
Film "NY: 6 sati ranije" sniman je tokom 2008. godine u Njujorku i Beogradu i predstavlja svedočanstvo o Beograđanima koji su u protekle tri decenije, napuštajući rodni grad, odlučili da životni put vežu za najuzbudljiviji grad na planeti.
U filmu govore umetnici i intelektualci različitih generacija Ani Udovički, Vesna Golubović, Vlasta Mikić, Srđa Penezić, Ninoslav Ranđelović, Vladimir Radojičić, Vladan Nikolić, Petar Timotić, Maja Vidaković i drugi.
Dragana Kanjevac (na fotografiji) je televizijska autorka, poznata po emisijama iz oblasti kulture, popularne kulture i medija. Realizaciju njenog dokumentarca podržalo je Ministarstva za dijasporu Srbije.