Glas Javnosti

NEMA PRAVDE U RUSIJI

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Juče smo najavili udarac zmijinog repa u procesu protiv uhapšenog zamenika ministra Šojgua generala Ivanova. Danas vam javljamo da od toga, po svemu sudeći, nema ništa.

Ruska posla. Kreni-stani pa opet kreni i opet stani... Nije prvi put da se vlast popiša na svoje cipele. Mali im „alat“ i slaba prostata pa još kad dune vetar... totalno se upišaju.

Javljamo vam šta nam javljaju naši izvori iz Moskve. Pre početka da vam ukažemo na vezu Srba i Rusa koja je večna. I srpski slavni tužioci apse velike zverke pa ih brže-bolje puštaju na slobodu da se slobodno brane . Po „pravilu žutom“, majko moja mila...niko nije kriv. Čitajte kako rade Rusi pa uporedite:

„Zamenik ministra Timur Ivanov je počeo da se pravda“ - generalov slučaj korupcije može da se raspadne.


Pre manje od nedelju dana, 23. aprila, priveden je zamenik ministra odbrane Timur Ivanov zbog sumnje da je primio mito. Sada je uhapšen i poslat u istražni zatvor.

Za sada, istraga sa publikom deli samo opšte informacije. Navodno, general je dobio mito od kompanije koja je učestvovala u izgradnji objekata Ministarstva odbrane. Navodno je dobijao novac, ali ne u kovertama ili koferima, već kroz „usluge“ i to kakve: 800 miliona rubalja (10 miliona evra) potrošeno je na izgradnju vile u Tverskoj oblasti, a 400 miliona na restauraciju kuće u kojoj je živeo Šojguov zamenik. Koliko je potrošeno na glamur i luksuz porodice uhapšenog generala to znaju mnogi u Moskvi, ali po navici – ćute. Govori se o opštoj sumi bogatstva od nekih 200 do 300 miliona evra, plus bakšiš. Kao da su u Srbiji.

U isto vreme, supruga Timura Ivanova Svetlana Zaharova misteriozno je nestala. Formalno su razvedeni, ali mediji tvrde da je ovo laž da bi se izbegle sankcije Zapada. Slažem se, Istražni komitet bi bio zainteresovan da ispita ženu. Da li je znala za bilo kakve šeme koje njen muž možda sprovodi? Ili je možda učestvovala? Međutim, još nema ko da ispituje. Verovatni svedok je jednostavno nestao. Možda i on sedi, ili možda greje svoje kosti na svojoj omiljenoj Azurnoj obali. Postoje i druge zavrzlame u slučaju.

Čini se da se Timur Ivanov aktivno opravdava.

„Vikend informativni programi mogu postati imfor biro slučaja zamenika ministra odbrane. Ako se tema Generala Ivanova ne pokrene, postoji mogućnost da se on izvuče iz pritvora i odustane od krivičnog dela“, piše informativni kanal  "Telegram", koji s vremena na vreme angažuje insajdere iz Kremlja.


Tema Ivanova je takođe skoro izbledela među vojnim dopisnicima i brojnim državnim medijima. To se u Bosni kaže – ne talasaj Haso!

Prošlog vikenda na federalnoj televiziji nisu videli priču o mitu u najvišim ešalonima vlasti. Dmitrij Kiseljev je u završnoj emisiji „Novosti nedelje“ ignorisao temu hapšenja, fokusirajući se na Ukrajinu. Ekaterina Andrejeva u "vreme nedelje" odlučila je da zaboravi na general-pukovnika, koji sedi u istražnom zatvoru. U emisiji „Rezultati nedelje“ na NTV-u, Irada Zejnalova je takođe izbegla priču o korupciji visokog profila. Naravno, to nije slučajno.

„Slučaj Ivanov može biti stavljen na čekanje. Postoji mogućnost da optuženi uskoro budu prebačeni u kućni pritvor ili ograničenje njihovih aktivnosti“, smatra isti izvor.

Nekoliko srpskih prijatelja tvrde da drugovi zamenika ministra odbrane Ivanova aktivno traže mogućnosti za zatvaranje krivičnog dela. Advokati će podneti zahtev za puštanje iz istražnog zatvora. Postoji želja da se krivični predmet prebaci u vojno istražno odeljenje Istražnog komiteta. Odbrana optuženog može pokušati da isplati odštetu pre suđenja. A onda se stvar može raspasti. Ako priča krene ovako, onda će osumnjičeni isplatiti štetu, dobiti dogovor i otići da se sunča u Sen Trope, a ne u Mordoviju, gde su verovatni prijatelji i poznanici «Vagnerovaca» koji su poginuli kod Bahmuta i Avdejevke. Tamo ga niko neće srdačno dočekati
Kako oprati Generala - robijaša?

Krenuli su abrovi da je cela afera inicirana zbog ljubomore odbegle supruge Zaharove. O vilama, parama , luksuzu i ostalim zezanjima vrednim stotinu miliona evra nema govora. Sve mu je to bivša žena smestila. Kažu da General ima novu ljubavnicu, novu Zaharovu.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Marija Kitajeva

Drama porodice Timura Ivanova i Svetlane Zakharove dobila je novu boju. Činjenica je da su u eliti glavnog grada bile glasine o novom ljubavnom romanu Timura Ivanova. Navodno je bacio oko na mlađu ženu, Mariju Kitajevu. Bivša TV voditeljka poznata je po tome što je sa manje od 30 godina dobila generalske naramenice.

Informacija da je Svetlana Zaharova već napustila Rusiju i otišla u Izrael mogla bi da zasija novim sijalicama ako se ispostavi da je bivša supruga sama „predala“ kriminalne poslove Timura Ivanova. Onda je ovo plan „A“: poslati izdajnika u zatvor i prisvojiti značajan deo njegove imovine. Da li bi Svetlana Zaharova mogla da preduzme takav korak?

Očigledno, poslednja stvar koja je Zaharovu zadržala u Rusiji bila je prodaja imovine upisane na njeno ime. Pre nekoliko dana je prodala stan na Arbatu za 500 miliona rubalja, (6 miliona evra) pri čemu je tržišna cena nekretnina bila 630 miliona rubalja. Najverovatnije, sa takvim popustom, kupac je već pronađen. A imanje na obali Volge u selu Pankratovo u Tverskoj oblasti, površine 2.900 kvadratnih metara, postalo je deo krivičnog postupka.

Sada je glavna stvar: ko je ona - potencijalna nova žena Timura Ivanova?

Kanal „Zanimljiv život sa Verom Star“ javlja:

„Na internetu se već dugo šuška da je General Ivanov pronašao novu drugu polovinu u liku šarmantne Marije Kitajeve . Priča se da general ima zajedničko dete. Marija Kitajeva, ništa manje od Zaharove, voli glamurozan način života i generalno je veoma zabavna osoba.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Marija Kitajeva i Timur Ivanov

Marija Kitajeva je rođena u Belgiji 14. oktobra 1983. (10 godina mlađa od Svetlane Zakharove), po obrazovanju je novinarka i profesionalna glumica diplomirala na GITIS-u. Jedno vreme je radila na federalnom televizijskom kanalu „Rusija 24“. Godine 2010, kada je Vladimir Putin iznenada seo za volan žute Lade Kaline, dopisnica VGTRK-a Marija Kitajeva je ušla u njegov automobil.

Tri meseca kasnije, u decembru 2010, postala je vođa "direktne linije sa Putinom".

Kada je Sergej Šojgu postao ministar odbrane u novembru 2012, Kitajeva je zauzela mesto savetnika za informacione tehnologije. Dve godine kasnije, u januaru 2014. godine, Ukazom predsednika Ruske Federacije V.V. Putina, dodeljeno joj je klasno zvanje starijeg državnog savetnika Ruske Federacije 3. klase. To je ekvivalentno činu general-majora. Marija je tada imala samo 30 godina.

U izjavama koje je Kitajeva, kao službeno lice, podnela od 2012. godine, ona nema i nije imala muža. Ali deca su se pojavila: 2014, 2016. i 2018. godine.

Novinari su 2020. uporedili izjave brojnih državnih službenika i došli do zaključka da bi otac Marijine dece mogao da bude pomoćnik ministra odbrane Jurij Sadovenko. Kao dokaz dati su izvodi iz matične knjige rođene dece, u kojima je Sadovenko upisan kao otac.

Marija Kitajeva je navikla da se lepo odmara.


IZVOR: Instagram / Marija Kitajeva

Životni stil Marije Kitajeve, sudeći po njenim prethodnim fotografijama na društvenim mrežama, sličan je onom po kojem je Svetlana Zakharova postala poznata. Žurke, brendirani predmeti, luksuzni odmor.

Postoje njene fotografije na skijanju u Kurševelu, na moru u Italiji. Mrežom kruže snimci računa za iznajmljivanje vile 2019. godine u luksuznom italijanskom letovalištu Forte dei Marmi gde mesec košta 32 hiljade evra. Prema izveštajima medija, Kitajeva porodica je tamo odlazila na odmor nekoliko godina zaredom. Još jedno omiljeno mesto je Dubai. Prema brojnim sajtovima, 2018. godine generalova izabranica sa decom i dadiljom provela je ceo mesec u hotelu Sofitel De Palm Dubai sa pet zvezdica. Ovo putovanje koštalo je Mariju 1,5 miliona rubalja.

Rusi vole intrige a i Srbi nisu ništa bolji. Rusi imaju ljubavno-lopovske afere a srbi rialiti šou. Dok se narod zabavlja i bavi ogovaranjem komšije, partijski i državni radnici drpaju pare. Se la vi!

Čeklamo zaplet pa rasplet hapšenja Generala Ivanova. Da li će još neko iz kruga «elite» zaglaviti u Lefortovu- nadamo se ali kako
je krenulo odgovor je –NjET!

Napisao, prognozirao i pogrešio
Šone Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR