ponedeljak 23. april 2012.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Nagrađeno 15 najboljih studentskih kratkih priča

Nagrađeno 15 najboljih studentskih kratkih priča

BEOGRAD - Predstavnici Javnog preduzeća "Službeni glasnik" uručili su nagrade za 15 najboljih kratkih priča, čiji su autori studenti univerziteta u Srbiji, koji su pobedili na konkursu na temu "Knjiga" u organizaciji tog preduzeća.

Nagrade, koje su danas predate povodom obeležavanja Svetskog dana knjige, sastoje se od publikacije, članske karte Kluba čitalaca, pet knjiga i novčanog dela odnosno 30.000 dinara za prvo mesto, koje je osvojio Boban Maksimović.

Drugo mesto i novčani deo nagrade od 20.000 dinara osvojila je Sanela Stanković, a treće mesto i 15.000 dinara Slaviša Perišić.

Direktor "Službenog glasnika" Slobodan Gavrilović rekao je tom prilikom da će knjiga sa nagrađenim pričama biti odštampana do 1. oktobra ove godine, kao i da će za još 15 kandidata biti proširena lista nagrađenih.

"Najčešće se ovim poslom najbolje bave oni koji se za to nisu pripremali, već nose to u sebi. Prijatno sam iznenađen velikim odzivom i voleo bi da se akcija proširi i u sledećim godinama", rekao je Gavrilović.

Članica žirija Zlatica Đokić je navela da je na konkurs stiglo 308 radova koji su ispunjavali kriterijume i da je bilo više od 500 zainteresovanih.

Konkurs "Knjiga" bio je otvoren mesec dana, od 29. februara, a pravo da se prijave imali su isključivo studenti iz Srbije.