petak 23. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Ples sitnih demona" u "Dadovu

PREMIJERA PREDSTAVE PO ROMANU MARKA VIDOJKOVIĆA

"Ples sitnih demona" u "Dadovu

BEOGRAD - Predstava "Ples sitnih demona", rađena po romanu Marka Vidojkovića, u dramatizaciji Maje Pelević i režiji Milana Neškovića, biće premijerno izvedena večeras u pozorištu "Dadov", najavljeno je iz tog teatra.
"Ples sitnih demona" je prvi Vidojkovićev roman, objavljen pre 10 godina, a adaptacijom za pozorišnu scenu, priča o Bobanu i Ani, beogradskim šesnaestogodišnjacima, dopunjena je novim likovima i novim okolnostima.
Bilo da se komad nazove "pank" ili "rokenrol" pričom, priča o Bobanu i Ani je surova, realna, demistifikovana i bliska svakom ko je nekada imao 16 godina, zbog čega je bliska "dadovskoj" publici, koju prvenstveno čine tinejdžeri.
Kako je reditelj objasnio, ovo je pre svega "šmekersko-destruktivna ispovest jednog autentičnog klinca sa početka devedesetih godina ispričana kroz, nebitno koliki, vremenski otklon, ironičnog nam glavnog junaka, inače fantastičnog alter-ega Marka Vidojkovića".
- Pošto pozorišna predstava ima vremensko ograničenje od sat i po, odlučili smo da se bavimo problematikom pank propasti glavnog junaka uzrokovane najdivnijom stvari koja mu se mogla dogoditi. Zaljubio se. I tu počinje naša igra, dodao je Nešković.
U predstavi igraju Nikola Rakočević, Katarina Marković, Miloš Samolov, Marina Vodeničar, Nebojša Đorđević, Đorđe Marković i grupa "The Schtrebers" koja muziku izvodi uživo na sceni "Dadova".